Нови песни и участници за Детската Евровизия 2021

През последните дни няколко страни обявиха своите представители за Детската Евровизия 2021.

Домакините също обявиха своя представител, а именно Enzo, който ще изпълни песента „Tic Tac“.  Както доста от останалите изпълнители, Enzo също е познат на публиката от формата The Voice Kids. Да представя Франция на Евровизия е негова мечта, тъй като със семейството му следят конкурса отблизо. Песента му очарова френската телевизия, а композиторът Албан Лико си е сътрудничил с миналогодишната победителка в конкурса – Валентина, а също така с и Карла, която представи Франция на Детската Евровизия 2019.

Anna Gjebrea ще представи Албания в Париж тази година. В неделя Анна публикува в своя инстаграм профил, че е спечелила Albania’s Junior Fest 2021. Песента, с която ще излезе на сцената на Детската Евровизия е „Stand by you“. Светът на шоубизнеса не й е непознат, тъй като баща й Ардит е водещ и продуцент на едно от най-известните телевизионни шоута в страната.

https://www.youtube.com/watch?v=_VSbXlEkKfU

Албания се завръща в конкурса след едногодишна пауза поради пандемията от Covid-19. Анна и песента й бяха избрани чрез национален финал, организиран от албанската телевизия RTSH. Победителят беше определен от 100% гласове на членове на журито, съставено от музикални професионалисти.

Още една страна обяви своя представител в неделя. Тогава се проведе украинската национална селекция, в която 11 участници се състезаваха да представят Украйна в Париж през декември. Най-много точки от жури и публика събра Олена Усенко с песента „Важіль“ (Лост). В професионалното жури взеха участие Альоша (Евровизия 2010) и Александър Балабанов (Детска Евровизия 2020).

Русия също избра своя участник в конкурса. Това е Татяна Меженцева и песента й „Mon Ami“. Татяна успя да пребори конкуренцията в националната селекция и така си осигури второ участие в конкурса. През 2019 тя представи Русия заедно с Денберел Оржак с песента „A Time For Us“. Националните селекции на Русия са доста конкурентни – в тазгодишната селекция са участвали над 500 песни. Татяна успява да спечели почти 20% от телевота и така си печели и място на сцената в Париж.

Скоро още 5 държави ще обявят своите представители. Вие вече имате ли победител?

 

 

Снимки: интернет

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *