Обявиха представителите на Грузия

Днес грузинската национална телевизия обяви представителите на страната на песенния конкурс “Евровизия” 2014. Това ще бъдат представителите на местната група “The Shin”, които ще работят в колаборация с певицата Марико Ебралидзе.

Името “The Shin” означава на български “да се прибереш” и изразява стремежа на музикантите да пренесат своите слушатели обратно към родния им дом, независимо колко далеч е той. Носталгията към дома в творчеството на групата се обуславя и от факта, че тя е създадена в Германия през 1998-а година. “The Shin” се състои от четири души – Заза Миминошвили, Зураб Гагнидзе, Александър Чумбуридзе и Мамука Гаганидзе. Членовете на групата свирят на различни инструменти като китари, перкусии и пандури – традиционен грузински инструмент, който на външен вид наподобява гъдулка.  В Грузия са известни  със своите музикални експерименти, включващи съчетаване на много и различни стилове, които на пръв поглед изглеждат несъвместими. Музикантите от “The Shin” са участвали в проекти от над 30 страни, множество фестивали и културни събития. Имат записани два албума, в които песните включват различни стилове като джаз, фънк, фламенко, както и местни фолклорни мотиви.
В Копенхаген музикантите от групата ще излязат с Марико Ебралидзе, която ще бъде техният главен вокалист. Певицата е родена през 1984-а година в Тбилиси. Там завършва музикално училище с инструмент пиано, а по-късно продължава образованието си в местната консерватория със специалност поп пеене. Участва в съвместни проекти с групи, които творят основно в джаз и соул музиката. От 2008-а година е солист към общинския оркестър в Тбилиси.
Песента, с която Грузия ще се представи на сцената в Копенхаген все още не е известна и ще бъде обявена на по-късен етап.
Снимка: “The Shin” (от ляво на дясно: Зураб Гаганидзе, Заза Миминошвили, Александър Чумбуридзе и Мамука Гаганидзе) / GPB

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *