Обзор на третия ден от репетициите

В деня на заминаването на делегацията ни за Стокхолм и ден преди първата репетиция на Поли Генова. Ето какво се случи днес в шведската столица!

Латвия

Тази сутрин първи за деня беше младият Justs, който за пореден път впечатли с добрите си вокални възможности. Той остава сам на сцената, като беквокалите остават скрити. Графиките са в червено, синьо и черно. Видоизменят се по време на изпълнението. Изглеждат достатъчно добри за фон на песента. Единственият проблем, който се отбелязва е, че заснемането не е достатъчно добро. Да се надяваме, че върху него ще се работи при следващата репетиция. Въпреки това шансовете на Латвия за класиране остават високи.

Полша

Един от любимците на публиката – Michał Szpak също излезе днес за първата си репетиция. Той представи едно вълнуващо изпълнение и за пореден път впечатли с чистото си пеене. Изпълнителят е заобиколен от няколко виртуозни музиканти, които спомагат за ефекта. Графиките зад него са в познатите вече цветове – червено, синьо и черно. Всичко поднесено от тях обаче изглежда много добре. Шансовете на Полша за присъствие на финала продължават да бъдат големи.

Швейцария

Rykka излезе трета за деня. Изпълнителката определено впечатли с подобрените си вокали и цялостното си добро изпълнение. Представителката на Швейцария излиза сама на сцената и е облечена в черна рокля, като долната част е прозрачна. Графиките зад нея са изцяло в синьо, като на моменти се появяват розови ивици и звезди. Беквокалите остават скрити. Всички бяха приятно изненадани от представеното, но засега класирането на финал остава трудно постижимо.

Израел

Hovi е един от най-атрактивните представители тази година. Той залага на изключително стилно представяне, но за негово съжаление организаторите не му позволиха да използва дронове, за да доизгради сценичното представяне до по-високо ниво. На сцената той ще бъде придружен от танцьори, които показват красотата на танца с обръч и беквокалисти, придаващи невероятна емоция на изпълнението. Графиките наподобяват звездно небе, а на края на изпълнението се появява и дъжд от златни фойерверки.

Беларус

Белоруският представител Ivan се появи в залата по доста провокативен начин, като до последно всички мислихме, че ще спази обещанието си и ще се появи на сцената без облекло. Уви или може би за щастие, зависи от гледната точка, той беше с дрехи. Графиките изобразени върху екраните са доста впечатляващи. Първоначално се прожектира изпълнителят, свирещ на барабани, а след това се появяват и така очакваните вълци, които се включват изненадващо добре към цялостната концепция на изпълнението. С нетърпение очакваме да видим втората му репетиция.

Сърбия

Sanja Vučić е една от любимките на българската публика. Тя завърши на трето място в българската класация за 2016 година. На сцената тя е придружена от 4 беквокалистки и един танцьор. Графиките са изобразени в цветовете на сръбското знаме и са донякъде статични. Тази година страната има голям шанс за добро класиране във финала и според феновете и букмейкърите тя ще бъде в първата половина на крайната класация.

Ирландия

Тази година Ирландия не изненадва с нищо – песента е типична за Евровизия, сценографията също. Ники е с група музиканти, а самия той е статичен на сцената. Ако се класира на финал ще бъде 1 на милион.

Македония

Ако някой е имал съмнения в гласовите данни на Калиопи… време е да остави предрасъдъците назад и да се наслади на това прелестно изпълнение! Калиопи е блестяща на сцената. Там тя е подкрепена от четири беквокалистки, а самата сцена е по-скоро статична – графиките са семпли, без много движение, но изключително нежни и красиви. Шансовете за финал? С този глас Калиопи ще отвее конкуренцията, но песента ще бъде сравнявана с Црно и бело от 2012 и това може да изиграе лоша шега на Македония.

Литва

Изпълнението на Дони е добро, но като цяло самата песен не е от най-интересните тази година и това го доказват фен класациите в интернет. Графиките са повтаряеми с тези на някои от предходните участници тази година, а и на са нещо особено. Като цяло ще е половин чудо, ако Литва се класира тази година.

Австралия

В началото на изпълнението Дами е седнала на огромен куб, които се слива с графиките на ЛЕД-стените за фон. Вокално е леко несигурна на моменти и импровизира с гласа си, но в края на песента отваря всичките си чакри и показва цялата сила на гласа си, който ще плени публиката. И тази година Австралия е сигурен финалист, като според букмейкърите ще се бори и за челтите места.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *