OGAE Bulgaria – част от официалния фен клуб на Евровизия

 

Освен победата на Израел, в Лисабон се състоя още едно историчско събитие – OGAE Bulgaria отново влезе в редиците на Международния фен клуб на конкурса! Все още е в период на кандидатстване, но смело можем да кажем, че в близките месеци OGAE Bulgaria официално ще стане пълноправен член на Организацията.

| Какво е OGAE?

OGAE е международна организация, създадена през 1984 във Финландия. Името е съкратено от Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision на френски, или по-точно Генерална организация на феновете на Евровизия. В себе си обединява всички национални фен клубове на Песенния конкурс в Европа и по света. Организацията работи съвместно с ЕСРТ за популяризирането на Евровизия и за промотирането на отделните национални музикални индустрии, посредством организирането на няколко ежегодни конкурса.

| OGAE конкурси

OGAE Second Chance Contest 

Конкурсът OGAE Second Chance (Втори шанс) е събитие, създадено през 1987 и организирано от клубовете на OGAE. Всяко лято след Евровизия всеки клуб може да участва с песен, която не е успяла да спечели националната си селекция. Гласуването протича посредством гласовете на членовете на клубовете на OGAE. Последният победител от 2017 е Мариет от Швеция с песента „A Million Years“.

OGAE Song Contest и OGAE Video Contest

Това са събития, в които всички национални клубове на OGAE могат да участват с оригинална песен, пусната през последните 12 месеца в техните държави и която е на един от официалните езици на страната. Последно конкурсите са спечелени съответно от Дами Им от Австралия и Люик Ноте от Белгия.

OGAE Eurovision Song Contest Poll

Всяка година от 2007 насам OGAE провежда анкета преди финала на Евровизия, в която всеки национален клуб гласува за всички участващи в конкретната година като използва евровизионната система за оценяване. За дванадесетте години на провеждане на конкурса общо пет пъти е бил познаван истинският победител, включително тази година с Нета Барзилай.

OGAEvision Song Contest – Eurovision Weekend

Всеки един от националните клубове избира свой представител за конкурса. Изпълнителят трябва да изпее кавър версия на известна песен, а международно жури оценява цялостното изпълнение. Форматът на конкурса се припокрива с този на Евровизия – при обявяването на резултатите всяка страна има свой говорител, който представя точките, дадени от членовете на своя клуб. Тази година представител на България в Берлин ще бъде Маломир Ингилизов, а повече инфорция за участието на България в конкурса очаквайте скоро!

| OGAE BULGARIA

Логото на OGAE Bulgaria

Преди няколко години съществуваще друг клуб OGAE Bulgaria, но след двете пропуснати участия на страната ни клубът прекасна своята активност.

В годините след това България е част от OGAE Rest of the World – фен клуб, обединяващ всички европейски и световни клубове, които нямат отделно представителство като OGAE.

Новият клуб OGAE Bulgaria официално е създаден през декември 2017 под името Фен клуб Евровизия България. В управата му влизат: Мадлен Тютелян – председател, Даниел Романов и Мадлен Попова – зам-председатели и Деница Петрова – касиер.

Годишната членска такса на човек е 5 (пет) лева.

| Апликационна форма за членство в клуба

Сред събитията, които организира са:

–  Eurovision Live Party 2016 и 2017;

– Fan Club Meet & Greet #1,2018;

– „Врачка“ 2017 и 2018;

– Евро Форум Фест.

 

1 Comment

  1. […] на Евровизия. Повече за него може да научите от статията ни относно клуба. В нея ще откриете и повече информация […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *