Полша решава да избере представителя си с национален финал

След множество спекулации относно тазгодишното си участие на Евровизия, днес официално бе потвърдено, че Полша ще избере представителя си чрез национален финал. През последните години страната изпробва различни стратегии за Евровизия – понякога залага на вътрешна селекция, понякога организира национален финал.

Финалът ще се проведе на 19. февруари, а вотът ще бъде определен 50/50 от жури и зрители.

Следните участници ще се борят да представят страната си в Торино:

Аня Бирцин – Dokąd?
Дария – Paranoia
Емилия Дембска (Mila) – All I Need
Каролина Лизер – Czysta woda
Каролина Станиславчик & Чика Торо – Move
Кристиян Охман – River
Куба Шмайковски – Lovesick
Лидия Копания – Why Does It Hurt
Сестри Шляхта  – Drogowskazy
Unmute – Głośniej niż decybele

За момента само част от песните са налични за слушане.

Сред участниците е представителката на Полша на Евровизия 2009 Лидия Копаня, а Кристиян Охман е победителят на 11. издание на „Гласът на Полша, където е бил част от отбора на Михал Шпак (Полша 2016).

Интересно е, че песента на Unmute включва текст единствено и само на жестомимичен език. Множество изпълнения на Евровизия през годините са включвали жестомимичен език в представянията си, но той никога не е бил основен. Групата има възможност да направи прецедент на Евровизия, ако бъде избрана за представител на страната си.

Макар и да една от най-успешните страни на Детската Евровизия, на основния конкурс страната не се е класирала на финал от 2017 г. насам. Смятате ли, че Полша ще избере представител, който този път ще успее да преодолее полуфиналния етап?

Снимка: eurovision.tv

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *