Полша с национален финал за Ротердам

Полша ще избeрe своя участник за Ротердам чрез национална селекция.

„Szansa na sukces“ (Шанс за успех) e предаването, в което жури и зрители ще изберат своя представител за Евровизия 2020. За нея научаваме повече от партньорите ни от Destination Eurovision. Песни могат да бъдат изпращани до 13 януари. Участие ще вземат само полски изпълнители и композитори.

Селекцията ще се проведе в три шоута – на 2-ри, 9-ти и 16-ти февруари. Всяка седмица ще можем да чуем по 6-7 певци. Победителят от всяко шоу ще стигне до финала. Големият финал ще се излъчи на 23-ти февруари. Журито има задачата да избере един от отпадналите вече участници, който ще получи златен билет и ще бъде част от големия финал. Победителят ще се избере чрез смс гласуване. В случай на равенство журито ще има правото да избере победителя.

Въпреки че за пръв път TVP ще избере своя представител по този начин, има случаи, в които изпълнители започнали кариерата си в това предаване, по-късно се появяват и на сцената на Евровизия. Една от тях е Юстина Стечковска, участвала на конкурса през 1995. Анна Швионтчак печели полското предаване, а няколко години по-късно участва в Евровизия с групата Ich troje през 2006. Много от полските изпълнители, познати ни от националните селекции също са започнали кариерите си от предаването Szansa na sukces – Маргарет, Моника Урлик и много други, а също така и победителката от Детската Евровизия 2019 Вики Габор.

През 2019 Полша разчита на вътрешна селекция като избра групата Тулия, които заеха 11 място на първия полуфинал и не успяха да стигнат до финала.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *