Начало > Евровизия 2017 Участници > Португалия 2017: Salvador Sobral и „Amar pelois dos“

Португалия 2017: Salvador Sobral и „Amar pelois dos“

Изпълнител:
Салвадор Собрал ще представи Португалия на Евровизия тази година. Роден е на 28 декември 1989 в Лисабон. Като малък е живял в САЩ и Испания. Сестра му Луиса също е певица и композитор. Луиса завършва трета в първия сезон на на Ídolos (португалският вариант на Pop Idol) . През 2009 Салвадор също става участник в  предаването – класира се на седмо място в третия сезон.

След участието си в Ídolos Салвадор следва психология във Висшия институт по психологически, социални и житейски науки в Лисабон. 4 години учи джаз в престижното училище Taller de Músics в Барселона. През 2016г. издава първият си албум “Excuse Me” в сътрудничество с Хулио Ресенде и Леонардо Алдрей.

Предпочитаните музикални стилове на Салвадор са джаз, соул и алтернативна музика; той се вдъхновяна от Чет Бейкър, но също така е почитател на боса нова и други подобни латиноамерикански течения.

Песен:

Композитор и текстописец на „Amar pelois dos“ („Любов за двама“) е сестрата на Салдадор – Луиса Собрал. Според Салвадор трите най-интересни аспекта на португалското участие тази година са простота, емоция и спонтанност.

Португалия в Песенния конкурс Евровизия:
Португалия има общо 48 участия в Евровизия, първото от които е било през 1964г. Португалия е държавата, която участва от най-много време без да е печелила конкурса. Всъщност, най-доброто представяне е едва шесто място, постигнато през 1996г. с песента „O meu coração não tem cor“ на Лусия Мониз. Португалия е една от малкото държави, които винаги пращат песни на родния си език. Страната за последно се е класирала на финал през 2010г.

Мнения на екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Мадлен Тютелян: Португалското участие тази година е една много приятна изненада. Автентично, емоционално и различно – без съмнение едно от най-добрите предложения на страната в конкурса. Текстът на песента е прекрасен. Салвадор има шанс да донесе най-доброто класиране на Португалия в Евровизия.
Валентин Дурчев: Португалската песен тази година е една от двете най-слаби песни за мен и една от малкото, които не харесвам. Сценичното поведение на певеца (било то умишлено или не) ми е изключително неприятно, а песента просто не ми допада. Макар моето мнение, класирането на Португалия на финала е почти сигурно.

One thought on “Португалия 2017: Salvador Sobral и „Amar pelois dos“

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.