Първа репетиция – коментари на живо (ЧАСТ 2)

Днес ще се състоят първите репетиции от полуфиналите на Евровизия 2017. Тъй като достъпът до залата за журналисти е ограничен, ще коментираме всяко представяне, за да може нашите читатели да добият по-ясна представа за случващото се.

БЕЛГИЯ 

Бланш е статична през цялото време. Вокално имаше неточности, които най-вероятно ще бъдат изгладени до втората репетиция. Графиките нямат нищо общо с тези от клипа и това много разочарова феновете и международните журналисти в пресцентъра. Въпреки всичко графиките са изключително раздвижени и междувременно много хаотично разположени на LED екраните. Визуалните ефекти са един дълъг и сложен урок по математика, който се надяваме, че публиката ще разбере.

ЧЕРНА ГОРА 

Под бурните аплодисменти на сцената в Киев се появи и изключително колоритния Славко. Костюмът му е абсолютно същия, както този в клипа…но само първите няколко секунди. Следва рязка смяна на тоалета, която се изразява в сваляне на синята пола и появяването на черен панталон с пендари. LED екраните символизират космос и показват танцуващия силует на певеца. Хореографията е странна, но изключително запомняща се. В средата на изпълнението той ляга върху пода, което явно е причината за малките му вокални неточности. Цветовата гама на прожекторите е от жълт и розов цвят.

ФИНЛАНДИЯ

Изпълнието на Финландия е въздействащо, но не се различава от това в Националния им финал. Графиките, както и там, са решени в синьо и червено. Дори предполагаемото заснемане за полуфинала е идентично с това от селекцията им в гр. Еспоо. Вокално беше много добре.

Очаквайте клип от репетицията съвсем скоро!

АЗЕРБАЙДЖАН

Дихадж изпъква изключително много с различната си и интересна хореография. Първоначално изпълнителката е затворена в малко помещение изписано с тебешир. До нея е застанала мъжка фигура, с конска глава, на стълба. Действието се развива бързо и не се разбира какво точно символизират действията й. Към края мъжът сваля маската си, а беквокалите развалят и малкото пространство. Графиките са приятни и в червено, но върху тях не се акцентира. Азербайджанката е колеблива вокално на места от песента, но въпреки това се справя доста добре.

Очаквайте клип от репетицията съвсем скоро!

ПОРТУГАЛИЯ 

Както стана ясно по-рано, Салвадор не е в Киев и е заместен от сестра си. Изпълнението е на малката сцена и се акцентира основно върху изпълнителя. Графиките са зеленикави. Изпълнението е изчистено. Луиза пее песента на живо, но все още не е ясно как ще се справи брат ѝ.

Очаквайте клип от репетицията съвсем скоро!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *