Рейвън ще представи Словения на Евровизия 2024

Вчера от словенската телевизия „RTV Slovenija“ обявиха, че изпълнителят е избран чрез вътрешна селекция, и това е Рейвън.

Рейвън участва в словенската селекция „EMA“ през 2016, 2017 и 2019 година. Всичките ѝ песни се превръщат в големи фаворити на международните фенове, но не ѝ достига малко за победа. Тя успява да извоюва две втори и едно трето място, като през 2016 година не ѝ достигат едва 128 гласа, за да грабне победата.

Тази година тя печели доверието на местната телевизия със своята песен „Veronika“, която ще чуем на 20.01.2024. Тук може да видите тийзъра към клипа ѝ:

Сара Кирман избира псевдноминът Рейвън преди години, когато вече се занимава по-сериозно с музика. Родителите ѝ я записват в музикална школа, още когато е на 4 години, а на 6 години започва да свири на арфа.

Стилът, в който се развива в момента е електро-поп, но многократно бива възнаграждавана за своите изяви в сферата на класическата музика. Тя е едва на 27 години, а кариерата ѝ започва още през 2014 години със сингъла „Jadra“. През 2021 година завършва магистърска степен по оперно пеене.

Тук може да чуете „KAOS“, с която Рейвън се яви в националната селекция през 2019 година:

Словения остава на 21-во място на финала на Евровизия 2023, като това е сред най-добрите класирания на страната в близко минало. Последният път, в който словенска песен успява да влезе в челната десетка, е през 2001 година с Нуса Деренда и изпълнението ѝ на „Energy“.

1 Comment

  1. […] Повече за Рейвън може да прочетете ТУК. […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *