Решена ли е драмата за Евровизия 2019?

След няколко седмици чакане, проблемът с депозита за Евровизия 2019 бе решен. Израелската национална телевизия IPBC (Israeli Public Broadcasting Corporation), също така наричана КАН ще вземе заем, за да плати на Европейският Съюз за Радио и Телевизия (ЕСРТ), а правителството гарантира, че ще той ще бъде анулиран.

Тази година, EСРТ поиска 12 милиона евро депозит от Израел, служещи за гаранция, че страната е способна на домакинство през 2019. В началото бе ясно, че телевизията няма възможност да изплати сумата безпроблемно и без заеми от правителството. В продължение а няколко седмици, на КАН им бе отказван заем и за това крайният срок за подаване на депозита бе удължен от 1 до 14. Август.

Вчера, ЕСРТ отговориха на въпросите, задавани към тях, казвайки, че ако депозитът не бъде платен до утрешния ден, тогава Израел ще трябва да предаде домакинството на друга страна.

Днес, израелският вестник Walla! разкри, че решението е взето, а договорът подписан. КАН ще плати 12 милиона евро с банков заем, който ще бъде изплатен на по-късен етап. Това становище породи главно негативни коментари, поради възможността банковият заем да навреди мащабно на бъдещия бюджет на телевизията.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *