Румъния потвърди за Евровизия 2017. Задава ли се поредният скандал?

В последните дни стана ясно, че Румъния е потвърдила участие за Евровизия 2017 в Киев. Румънската TVR изяви желание да се включи в конкурса и името на страната се появи в предварителния списък на участващите държави.

След бурната конкурсна 2016 година и прекалено безотговорното начинание за организиране на национална селекция, от където се появи и румънският представител Ovidiu Anton, местната национална телевизия беше дисквалифицирана на прага на летището за Стокхолм, Швеция. EBU, в правото си, разбира се, отказа достъп до участие на северната ни съседка заради неплатени задължения от прекалено далечната за такива разплащания 2007, възлизащи на няколко милиона евро, непосилни за TVR и така, точно 17 дена преди първия полуфинал се оказа, че Румъния прекратява участието си. Още тогава жълтите медии разпространиха новината сред феновете на конкурса за отрицателно време, а някои дори бяха шокирани.

Именно заради този дълг и нееднократно предупреждение от EBU, беше изключително нередно Румъния въобще да организира селекция, след която представителят им на собствени разноски да финансира промо-турне, заснемане на видеоклип и производни. Ovidiu, който за малко да изпее песента си „Moment of Silence“, заяви, че не иска да чуе повече за Евровизия и затова ни се струва парадоксално защо именно той е бил коментатор на конкурса от румънска страна. Какво е коментирал само можем да гадаем, но със сигурност не е било с добронамерен тон, макар че несимпатиите му би трябвало да са насочени не към Евровизия, а към родната му телевизия.

От всичко това, отново парадоксално е, как Румъния ще си позволи участието, след като все още няма информация дали въобще е започнало изплащане на по-горе споменатия дълг, и дали TVR няма да повлече още един изпълнител, както направи през настоящата година.

Междувременно плъзнаха слухове и за участието на България в Киев.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *