Румъния: Роксен на Евровизия 2020! (Анкета)

Евровизионният сезон е в разгара си – четиринадесета държава обяви своя изпълнител за тазгодишното издание на конкурса. Румъния ще бъде представена от Роксен (Roxen) през май месец в Ротердам! 

Селекция:

Тази година румънската телевизия реши, че селекцията за изпълнител ще се проведе вътрешно. Като причина, най-вероятно се взима предвид фактът, че последните две години балканската държава не успява да се класира на финал. Това определено е нетипично, но нашите северни съседи вземат мерки. Трима изпълнители – Цезар Гунъ, Диана Ви и Роксен, бяха представени като най-добрите кандидати, от които само един ще бъде избран за представител на Румъния. Преди седмици бе организиран музикален лагер, в който страната влага средства, за да бъде създадена най-подходящата песен в рамките на изключително кратък период от време. След него, телевизията избира пет песни, които ще бъдат изпяти в националната селекция „Selecția Națională“ от вече обявеният изпълнител. Песента победител ще трябва да събере точки както от публиката, така и от професионалното жури.

Артист:

Роксен е млада певица, която навлиза в музикалния бизнес едва миналата година. Тогава тя пробива с колаборацията си със SICKOTOY и песента „You Don’t Love Me“, която дори жъне успехи в българските класации и може би вече ви е позната от радиото. Талантливата румънка не спира дотам, няколко месеца по-късно издава сингъл, „Ce-ti Canta Dragostea“, който става дори по-популярен, събирайки над 8 милиона гледания в YouTube. Макар и краткият си опит, тя е готова да се впусне в приключението „Евровизия“.

Чуйте нейно живо изпълнение:

Песен:

Румънската песен за конкурса все още не е известна, феновете ще трябва да почакат още малко. Петте композиции, избрани от телевизията, ще бъдат качени онлайн на 21.02.2020. Селекцията ще се проведе на 01.03.2020, а Роксен ще получи възможността да изпълни всяка една от тях на живо, където публиката ще гласува за своите фаворити.

Доволни ли сте от решението на Румъния?

През годините югоизточната европейска държава бива определяна като една от най-успешните в конкурса, тъй като почти винаги се класира на финал. Сред най-добрите постижения на Румъния са тези през 2005 и 2010 година, когато страната е на трето място. Въпреки това нещо в последните години се оказва спънка… дали Роксен ще се справи с тежката задача и ще заеме челна позиция в надпреварата?

 

1 Comment

  1. […] Преди 10 дена стана ясно, че певицата, която ще представи Румъния в Ротердам, е Роксен! Повече за нея и селекцията, която страната използва тази година, може да прочетете ТУК. […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *