Начало > Евровизия 2017 Участници > Румъния 2017: Ilinca Bacila feat. Alex Florea и „Yodel it“

Румъния 2017: Ilinca Bacila feat. Alex Florea и „Yodel it“

Изпълнители: Тази година Румъния ще бъде представена от дуета между 18-годишната певица Илинка и хип-хоп изпълнителя Алекс Флореа. Илинка Бачила започва музикалната си кариера с участие в Гласът на Румъния през 2014-та гоидна, когато още при първата си изява впечатлява трима от съдиите и достига полуфиналите. Алекс също се явява през този сезон, но по-значителното му участие е година по-късно, когато остава на крачка от финала. Двамата се събират покрай този съвместен проект и автора му Михай Александру.

Песен: „Yodel it“ е нестандартна комбинация между йодел и рап. Песента беше абсолютен фаворит преди и по време на селекцията на Румъния и събра максимален брой точки от журитата и също се оказа фаворитът на публиката. Авторът й Михай Александру не за първи път има проект, свързан с Евровизия- негови са песента от 2003-та година “Don’t Break My Heart” и две от песните на групата Timbelle, с които участват (2015) и печелят (2017) селекцията на Швейцария.

Интересно: Илинка споделя, че започва да се занимава сама с йодел още от 12-годишна.

Румъния на Евровизия: За 17-те си участия в конкурса, страната попада 5 пъти в Топ 10, а най-добрият им резултат е 3-то място през 2005-та и 2010-та година и четвърто през 2006-та.

Мнения на част от екипа ни:

Цвета Чавдарова: Подобрих мнението си за тази песен след още няколко слушания. Не е от най-добрите, но все пак има силни страни. Мисля, че може да се класира на финал, защото е по-различна и интересна и се радва на предимно положителни отзиви.

Яни Алексиев: Песента не е типично румънски стил, но е доста забавна и публиката в Киев ще се весели много. На мен лично „Yodel it“ не ми е фаворит и не смятам, че ще продължи към финала.

Мадлен Тютелян: Песента ме изпълва с много противоречиви чувства. Макар и да е интересен и оригинален избор, по-скоро я намирам за дразнеща. Независимо от това, изпълнителите са много симпатични и при едно енергично изпълнение вероятно ще имат успех в Киев.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.