Rykka ще представи Швейцария на Евровизия 2016

Тази вечер се проведе националният финал на Швейцария. В него участие взеха шест изпълнители, които се появиха на сцената по два пъти – един път, за да демонстрират таланта си с кавър на популярна песен и втори път, за да изпеят собствената си, с която се борят за честта да представят страната. Конкуренцията бе доста голяма, сцената бе много красива, а черешаката на тортата бе българката Bella C, която за жалост не успя да се пребори с конкуренцията и остана на крачка от победата. В крайна сметка най-добра се оказа Rykka, която спечели с песента „The Last of Our Kind“.

Победителят се определи от жури и публика, а участие взе и „брадата дама“ Кончита Вурст, която изпя песента си „Rise Like a Phoenix“, с която спечели Евровизия 2014. Важно е да се отбележи, че в публиката бе и победителката от първото издание на Евровизия – Lys Assia, която е на 91 години!

В националната селекция на Швейцария участие взеха общо 200 песни, като след няколко етапа на финал отидоха най-добрите 6 – Vincent Gross, Bella C, Kaceo, Theo, Rykka  и Stanley Miller.

Миналата година Швейцария бе представена от Мелани Рене, която за жалост отпадна още във полуфиналите, така че тази година всичките им надежди за добро класирана ще бъдат към Rykka. Тя е на 29 години и е родена във Ванкувър, Канада.

Тук може да чуете и първото изпълнението на Rykka:

Изпълнение №2 : Rykka – „Love me like you do“

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *