S10 Ще Представи Нидерландия На Евровизия 2022!

След успешното си домакинство през 2021, преди броени минути Нидерландия обяви своят представител за Евровизия 2022 – S10. S10 e сценичното име на рап изпълнителката Stien den Hollander, която набира популярност в последните няколко години в родината си. В музиката си, S10 говори за важни теми като важността на менталното здраве.

Стана ясно също така, че песента, която ще представи държавата в идното издание на конкурса, ще бъде изпълнена на нидерландски език. Това ще бъде първата песен от 2010 насам, която ще включва националният език на държавата.

Обявявайки S10, националната нидерландска телевизия AVROTROS споделя, че са мотивирани все повече от всякога да постигат по-добри резултати с всяко свое следващо участие на конкурса. От 2013 насам, страната успява да завърши три пъти в топ 10, като печели конкурса през 2019 с песента „Arcade“.

Песента на S10 ще бъде представена на по-късен етап.

1 Comment

  1. […] S10 (As Teen) публикува песента De Diepte, с която ще представи Нидерландия на Евровизия 2022. За първи път от 10 години насам страната избира песен на холандски език. […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *