Sanja Vučić: „Goodbye“ е песен, която засяга важен социален проблем, какъвто е насилието над жените!

Sanja е на 23 години. Завършва музикалното училище в родния си град в направление оперно пеене. Пее в различни ансамбли и оркестри. През 2012 година се присъедини към бандата ZAA. С нея тя има повече от 100 концерта в региона. Имат един издаден албум, наречен „What About“. Също така, тя работи с множество автори и музиканти. Тази година ще представи Сърбия с песента си „Goodbye“, което е дело на известната Ivana Peters. Какво сподели тя специално за сайта ни може да видите тук:

– Какво е чувството да представиш Сърбия на Евровизия?

– На първо място със сигурност е голяма чест – такъв конкурс като Евровизия, с дълга и горда история от чудесни песни и изпълнители, аз съм изумена и развълнувана да съм част от него. И няма съмнение, че ще дам всичко от себе си да накарам Сърбия да се гордее с нашето представяне.

– Имаш ли любима песен от представилите страната ти на конкурса?

– Като се има предвид, че съм фен на Евровизия всички сръбски песни, които са били избирани през годините ми харесват. Никога не е ставало въпрос за изпълнителя, винаги съм го чувствала като морален дълг да одобрявам и подкрепям.

– Разкажи ни повече за песента си. Какво е посланието?

– „Goodbye“ е изключително силна песен, която се занимава с важен социален проблем, какъвто е насилието над жените. Тя носи със себе си силна емоция. Също така представя една победоносна жена, която може да носи бремето и се бори да се измъкне от ноктите на насилието. Важно е посланието да изпъкне и да се повиши информативността.

– С какво ще се отличиш на сцената в Стокхолм? Кое в изпълнението ти ще спечели жури и публика?

– Нещото относно изпълнението ми, с което мисля, че ще бъде най-запомнящо се, освен моето пеене, е моята неудържима енергия. Вярвам, че няма значение вида на изпълнението, което ще предложа на сцената. Ние ще запазим енергията на нивото, където можете да усетите емоцията.

– Мислила ли си какво ще бъде представянето ти? Искаш ли нещо определено?

– Подготовката е цел в предстоящия период. Ще има невероятен екип, който работи по този въпрос, и нямам съмнение в съзнанието си, че крайният резултат ще бъде ослепителен.

– Мислиш ли да промотираш песента си в чужбина?

– Вярвам, че има някои промоционални турнета, които ние планираме да направим. Но песента вече има впечатляващ обхват и реакциите са повече от положителни. Наистина вярвам, че това ще бъде една добра година.

– Какъв е планът ти за следващите месеци и до края на 2016?

– Работа, работа и много работа. Не смятам да спирам след края на Евровизия. Все още трябва да завърша албума, който готвя с групата ми ZAA. И кой знае колко още вълнуващи нови пътувания са в очакване.

– Какво ще пожелаеш на българските фенове?

– Бих искала да им благодаря за всичката подкрепа, да останете верни на музиката, живейте живота си до краен предел, и да, да гласувайте за мен! 😀

Може да чуете „Goodbye“ тук:

 

Снимка: Andreja Damnjanović

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *