Сенит ще представи Сан Марино на Евровизия 2020

Стана ясен и представителят на Сан Марино за Евровизия 2020! Сенит ще развее санмаринския флаг през май в Ротердам. Песента, с която ще представи страната ще бъде избрана от феновете на конкурса. Посетете сайта на изпълнителката и гласувайте за една от двете композиции, които ще бъдат налични утре. 

Изпълнителката започва своята кариера през 2001, а зад гърба си има три студийни албума. Това не е първият път, в който италианката получава честта да представи държавата-джудже на Евровизия – през 2011, Сенит изпълнява “Stand By” в Дюселдорф, Германия. Изпълнението завършва на 16. място в полуфинала.

Девет години по-късно тя получава шанса да опита отново. Това не е първият път, в който Сан Марино изпраща свой предишен представител. Сенит е третият изпълнител след Валентина Монета (Сан Марино 2012,2013,2014 и 2017) и Серхат (2016 и 2019), който се явява повече от веднъж на конкурса.

Това е единадесетото участие на Сан Марино в Евровизия. С два достигнати финала, страната е една от слабо представилите се във второто десетилетие на 21. век. Дали обаче предстои промяна на лошия късмет? Ще разберем през май.

Снимка: eurovision.tv

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *