Сърбия 2017: Tijana Bogićević и „In Too Deep“

Изпълнител: Tijana Bogićević е родена на 1 Ноември 1981 в града Нови Сад в Сърбия. Още от ранно детство, тя пее на училищни мероприятия в родния си град.  Докато е в гимназия, тя участва в групата Chess, с които записва няколко сингъла, но по-късно групата се разпада поради недостатъчния публичен интерес. След това, Тияна се установява като соло изпълнител. Първият й успешен сингъл е през 2013 и носи името „Čudo“. Тияна е участвала в селекцията на Сърбия за Евровизия през 2009, където не успява да премине полуфинала. Първият й реален допир с конкурса е през 2011, когато тя е част от беквокалистите на Нина, тогавашният сръбски представител. Тияна ще заеме участието си във втория полуфинал на 11 май.

Песен: „In Too Deep“ е песента, с която Тияна ще представи Сърбия тази година в Киев. Песента е една от трите песни тази година, които са ко-композирани от българският текстописец и композитор Борислав Миланов. В създаването на песента участват още шведът Йоаким Бо Персон, Йохан Алкенас и Лиса Десмонд.

 

 

Сърбия на Евровизия: От 1961 до 1992 година, Сърбия участва в песенния конкурс като част от Република Югославия. Югославия печели Евровизия през 1989. През 2004 и 2005, Сърбия и Черна Гора участват заедно в конкурса, като през 2004 са втори, а през 2005 се класират на седмото място. Своят дебют като независима страна Сърбия прави през 2007, където Мария Шерифович завършва на първото място във финала. Това е единствената победа на страната. Най-лошото им класиране до този момент е през 2009 и 2013, където се озовават на 11 място в полуфиналите си.

Мнения на част от екипа на eurovision-bulgaria.com:

Майкъл Христов: Това е една от моите любими песни в конкурса тази година. Според мен, най-завладяващата част е инструменталът, който включва и балкански ритми. Тази година Сърбия отново са на ниво и класирането им е в кърпа вързано. За финала очаквам добро класиране, има дори шанс за топ 10.

Валентин Дурчев: Сърбия представя една много приятна песен, която е определено на ниво. Приятни ритъм и мелодия, единственото, което ме притеснява, е изпълнението на живо. Песента има големи шансове да се класира на финал и според мен ще се класира около 20-тото място.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *