Сърбия избира Констракта и „In corpore sano“ за Торино

След три последователни конкурсни вечери, тазгодишното издание на Песма за Евровизиjу дойде към своя край. 36 песни бяха избрани да участват в националната селекция, на финал продължиха 18 от тях. И все пак, победителят е само един и това е Констракта с песента „In corpore sano“, която получи максимален брой точки както от професионалното жури, така и от телевизионните зрители.

Констракта е артистичния псевдоним на Ана Джурич. Тя определя псевдонима си като рационално емоционален, защото обича да създава рими по свой определен начин, чрез математиката, което се връзва и с професията ѝ – архитектурата.

Песента „In corpore sano“ говори за страхопочитанието, с което свързваме здравето. Например, в днешно време здравето се счита като нещо, което е напълно в наш контрол стига да следваме тенденциите и да консумираме това, което ни се казва. Значението на текста също би могло да се приеме като критика на здравната система на страната. В края на песента си Ана също така споменава, че дори и тялото ти да е здраво, все пак може да усещаш тъга, отчаяние или страх в душата си.

Сърбия ще се състезава във първата част на втория полуфинал. Миналата година Hurricane класираха страната на 15. място на финала на Евровизия. Смятате ли, че Констракта ще успее да подобри техния резултат в Торино?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *