Шок в Прага! България все пак ще развее своето знаме на Евровизия!

Днес видяхме резултатите от националната селекция на Чехия, които не изненадаха никого, а напротив. Фаворит през последните седмици се оказа групата Vesna, изцяло женска група, която използва различни мотиви и стилове в своите песни, правейки ги възможно най-запомнящи се. Част от групата е българката Танита Янкова, а повече за нея и групата може да научите от нашето интервю с тях:

Гласуването в националния финал се състоеше от 70% международни онлайн гласове и още 30% от тези на чешките зрители. По този начин победители се оказаха Vesna, които събраха повече точки от всички останали участници взети заедно. Песента на Чехия може да чуете тук:

Песента възхвалява силата на взаимната женска подкрепа. Групата призовава всяка жена да остане все толкова смела и силна, молейки се един ден всеки да избере любовта пред надмощието и властта. Във втората половина на песента можем да чуем и призива на българката Танита, която пее на родния ни език. Самата тя взима участие в изготвянето на проекта за Евровизия, който включва части на чешки, английски, украински и български.

През последните години страната се старае да влага усилия и финанси в надпреварата, подобрявайки първите си участия в конкурса. Миналата година страната се класира на 22-ро място на финала.

Смятате ли, че Чехия е претендент за победата?

1 Comment

  1. […] за тазгодишното участие на Чехия може да научите ТУК. Чуйте и цялата песен на […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *