Испания: Алфред и Амая с „Tu canción“ на Евровизия 2018

Алфред и Амая ще представят Испания на Евровизия в Лисабон с песента „Tu canción“ (Твоята песен).

Изборът за представител на Испания на Евровизия 2018 бе направен чрез настоящия сезон на „Operación Triunfo“ (Star Academy). Една седмица преди финала на риалити формата се проведе специално издание за избор на песен и изпълнител. Над 200 авторски песни бяха подадени, от които 9 бяха избрани за участие в надпреварата за Евровизия, изпълнени от останалите петима финалисти в „Operación triunfo“ – Айтана, Алфред, Амая, Ана Гера, Мириам, заедно с Агоней, който отпадна по-рано преди това в състезанието.

Панел от експерти, съставен от Луиза Собрал, Хулиа Варела, Мануел Мартос и Виктор Ескудеро коментираше представянията на участниците.
Общо 9 изпълнения, сред които 5 солови, 3 дуета и 1 квинтет, взеха участие в националния финал:
Aitana – „Arde“
Aitana & Ana Guerra – „Lo malo“
Alfred y Amaia – „Tu canción“
Miriam – „Lejos de tu piel“
Miriam & Agoney – „Magia“
Ana Guerra – „El remedio“
Amaia – „Al cantar“
Alfred – „Que nos sigan las luces“
Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – „Camina“

Три от тях продължиха във втори рунд на гласуване. Резултатите бяха определени изцяло от зрителски вот.
1. Alfred y Amaia – „Tu canción“ (43%)
2.
Aitana – „Arde“ (31%)
3. Aitana & Ana Guerra – „Lo malo“ (26%)

Освен състезаващите се песни, в шоуто се включиха и редица гостуващи изпълнители – Луиза Собрал, Кончита Вурст, J Balvin, Манел Наваро, както и вече отпаднали участници от „Operación Triunfo“, които изпълниха кавъри на песните-победителки на Испания от Евровизия – „La, la, la“ (1968) и „Vivo cantando“ (1969).

Независимо от резултата от тази вечер следващия понеделник (05.02) ще се проведе финалът на „Operación Triunfo“, в който ще участват петимата финалисти – Айтана, Алфред, Амая, Ана Гера и Мириам.

Испания е част от „Големите 5“ – страните, които финансират най-много конкурса и затова автоматично се класира на финал. Ще успеят ли Алфред и Амая да донесат добър резултат на страната си в Лисабон?

1 Comment

  1. Аркис 1000 says:

    Песента на Амая и Алфред не е нищо особено. Никаква сложност, текстът е банален, А също така не съм много сигурна, дали те са най- подходяи да представят Испания

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *