Шест претендента, един победител. Кой ще представя Испания в Стокхолм?

Шест са претендентите на Испания за билет за Швеция през май 2016. Днес те бяха обявени, а зрителите ще определят кой от тях да представлява страната им след специалния национален финал. Един от тези певци ще пее за Испания на големия финал на Евровизия 2016! А ето ги тях – кандидатите за победа: Xuso Jones, Electric Nana, Salvador Beltrán, Barei, Maverick и победителката на Детската Евровизия 2004 María Isabel! Ето и повече информация за тях, придружена с видеа на техни хитове:

Хесус Сеговия, по-известен като Xuso Jones, е роден в Мурсия през 1989 г., е певец и автор на песни, който още от училище започва да се интересува от музика. Чрез Интернет се научава да свири на китара и пиано. През 2013 издава първия си албум, като междувременно пише и саудтраци за няколко филма. Тази година пуска и втория си албум, като участва в написването на всяка песен.

Моника Васкес или Electric Nana е родена в Мадрид през 1987 г. На 14 години започва да пише музика и да свири на пиано и китара. Тя сама пише песните си, които публиката определя като свежа и оригинална музика, като в композициите са влючени освен испански език, също и английски и френски. Тя също така пише песни за саундтраци, реклами и за други артисти. По-рано тази година тя издава първия си албум, изцяло написан на английски. Сама е написала песента си за Евровизия.

Салвадор Белтран е роден в Барселона през 1992. На 13-годишна възраст той започва да свири на китара, а след това и на пиано. Подкрепен от испанския певец Алехандро Санс, той издава първия си албум през 2012 г., за който печели наградата за дебют на испанското радио Cadena Dial. Вторият албум на Салвадор излезе тази година с репертоар от песни, които обединяват рок, реге, босанова и фънки поп. Той е съавтор на песента си за Стокхолм.

Барбара Рейзабал (1982) позната повече като Barei, е певица и автор на песни с издадени два албума и музикална кариера, дълга повече от 16 години, с влияния на американската поп и соул музика. Barei е изучавала теория на музиката, пеене, китара и пиано. Пее и пише главно на английски и е написала песни за други испански творци като Malu и Едурне (Евровизия 2015), както и за японска певица J. Barei е съавтор на песента си за Евровизия.

Животът на родения през 1996 Maverick, взема пълен завой само на 19-годишна възраст, когато той се превръща в един от финалистите в последното издание на The Voice Испания.  Maverick пее и танцува в училищни фестивали от ранна възраст; на 13 той решава да се посвети на музиката и след приключване на обучението си той се установява в Мадрид. Младият певец изпълнява много различни музикални стилове и е тренирал гласа си в много широк диапазон.

Мария Исабел е родена през 1995, а през 2004г., когато тя е само девет годишна печели конкурса Детска Евровизия с песента си Antes Muerta Que Sencilla. Нейният фламенко ритъм я утвърждава като много добър млад артист. През 2015 г. Мария Исабел се върна на музикалната сцена с нов албум, който току-що излезе на музикалния пазар.

Все още няма обявена дата за финала на испанската селекция, но се очаква да имаме яснота съвсем скоро. Следете ни за повече подробности!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *