Svala Björgvinsdóttir с „Paper“ ще представи Исландия на Евровизия 2017!

Още една селекция се проведе тази вечер. Още една държава избра своя представител за Евровизия 2017! Исландия направи избора си за Киев.

Söngvakeppnin 2017 предложи невероятно шоу за пореден път и зарадва феновете на най-големия музикален конкурс в Европа. Тази вечер видяхме седем изпълнения на високо ниво, а на сцената се качиха и победителите от 2009 и 2015 година – Alexander Rybak и Måns Zelmerlöw, както и представителката на страната от 2012 и 2016 – Greta Salóme. Победителят беше избран от вота на жури и публика, а накрая останаха и двама състезатели, които да се борят за победата – Svala Björgvinsdóttir и Daði Freyr Pétursson. Въпреки всичко песента, която си спечели правото да представи Исландия носи заглавието „Paper“ и ще бъде в изпълнението на  Svala Björgvinsdóttir.

Svala е изключително популярна в родината си. Участвала е в бандата Steed Lord. Била е и треньор в популярния в цял свят формат „The Voice“ в Исландия. Има два издадени албума, а тази година ще представи и страната си на Евровизия 2017!

Може да чуете „Paper“ тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *