Швеция 2017: Robin Bengtsson и „I Can’t Go On“

Изпълнител:
Швеция тази година ще бъде представена от поп певеца Робин Бенгтсон (Robin Bengtsson). Той е на 26 години, роден в Швеция. Освен певец, Робин е и текстописец, също така обича музиката, семейството си, пътуванията, колите и моторите. Робин взима участие в шведската версия на предаването „Idol“ през 2008-ма година и завършва на 3-то място. През 2010-та година той участва в забавното шоу „Wipeout (Sweden)“, заемайки 2-ро място.

Песен:
Името на песента, с която Швеция ще се яви тази година в Киев, е „I Can’t Go On“. Селекцията на Швеция, „Melodifestivalen“, продължи 6 седмици, като в нея взеха участие общо 28 изпълнители и групи. В нощта на финала участваха 12 песни, изпълнението на Робин получи най-много точки от журито и беше на 3-то по гласове на публиката, което се оказа достатъчно, за да получи шанса да представи Швеция на конкурса.

Интересно: 
В интервю Робин е попитан защо конкурсът Евровизия е важен за него и той отговаря: „Гледам конкурса от както бях дете и винаги ми е било мечта да съм част от него. Също така ще бъде страхотно да се срещна с хора от цяла Европа на едно място!“. Той споделя, че е баща и също така обича спортовете, които изискват енергия. През 2016-та година Робин опитва да спечели привилегията да представи Швеция на Евровизия, но завършва на 5-то място в селекцията.

Швеция на Евровизия:
Швеция има 56 участия в конкурса и се е класирала на финал 55 пъти. Страната е заемала първо място 6 пъти (1974, 1984, 1991, 1999, 2012, 2015) и това я прави държавата с най-много победи след Ирландия. Единственият път, в който Швеция е участвала, но не се е класирала на финал е през 2010-та година, когато песента завършва на 11-то място в полуфинала си. Страната има 2 последни места (1963, 1977).

Ето и мнението на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Швеция тази година:

Валентин Дурчев: Швеция определено не е сред фаворитите ми тази година. Не мога да не призная, че песента е много ритмична, но за мен е изключително посредствена. Въпреки това е много запомняща се и няма да бъда учуден, ако спечели. Швеция със сигурност ще получи място на финала, а най-вероятно ще бъде и в топ 10.

Яни Алексиев: Въпреки, че имах друг фаворит от шведската селекция, песента на Робин също ми харесва. Самата песен е много ритмична, забавна и те кара да станеш и да започнеш да танцуваш. Много ми харесва идеята със сценографията от селекцията, смятам, че и в Киев ще е подобна. Според мен и тази година Швеция ще завърши на добра позиция.

Цвета Чавдарова: Имах предчувствие, че Робин ще спечели Мелодифестивален. Както обикновено, Швеция не разочарова. Песента е на много високо ниво, с качествена продукция и има потенциал да стане хит в Европа. Съвсем нормално е очакванията към шведите да са по-високи. Убедена съм, че ще направят наистина интересно представяне в Киев и ще затвърдят позицията си на една от доминиращите страни в конкурса.

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *