Tamta ще представи Кипър на Евровизия 2019

Кипър ще бъде представен от Tamta, известната гръцка изпълнителка, на Евровизия 2019 в Тел Авив. През годините името ѝ често е спрягано за конкурса. Едва сега това е реалност.

Песента носи името „Replay“ и е създадена от добре познати композитори: Alex Papaconstantinou, Teddy Sky, Albin Nedler, Kristofer Fogelmark и Viktor Svensson. Сценичното представяне отново ще бъде в ръцете на Sacha Jean-Baptiste.

Първия опит на изпълнителката да представи Гърция на Евровизия е през 2007 година. Тогава тя участва в националния финал на страната и остава трета в крайното подреждане. През 2008 и 2009 година Tamta отново е спрягана за представител на Гърция, както и на Кипър. Последната спекулацията е от 2015 година, когато излиза и песента ѝ „Unloved“, която е дело на част от композиторите на песента ѝ за Евровизия 2019.

Кипър завърши на второ място през 2018 с тоталния хит на Елени Фурейра – „Fuego“. Страната ще се опита да продължи добрите си класирания и тази година, a защо не и да се поздрави с победата?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *