Тази вечер: Естония, Словения, Хърватия и Латвия избират за Тел Авив

Днес ще разберем кои четири песни ще представят Естония, Словения, Хърватия и Латвия на Евровизия 2019 в Тел Авив. Украйна, Унгария, Швеция, Литва и Исландия ще изберат своите поредни финалисти, а Португария започва своята селекция с първия си полуфинал за сезона.

Естония

Точно в 19:00 българско време ще започне финалното шоу на Естония. Може да го прослетите на живо ТУК. Участие ще вземат дванадесет изпълнители, а три от тях ще отидат и на така нареченият Супер финал, който ще определи и самият победител. Жури и публика ще си поделят поравно ролята в гласуването.

Словения

В 21:00 започва и ЕМА 2019, националния финал на Словения. Общо десет певци ще вземат участие, а сред тях е и Ула Лозар, която представи страната си на Детската Евровизия 2014 в Малта. Тук също ще бъде използван формата със Супер финал, но до него ще достигнат само 2 песни. Шоуто може да гледате ТУК.

Хърватия

Националната селекция на Хърватия – Dora, се завръща след няколко години, в които сраната избираше представителят си за Евровизия по алтернативен път. Днес точно в 21:05 започва шоуто, в което ще участват 16 песни. Победителят ще бъде избран посредством сбора от точките на публика и регионални журита от различните области на Хърватия. Все още не е наличен източник за гледане на живо.

Латвия

Чрез петото поредно издание на Supernova Латвия ще избере представителят си за Израел 2019. ТУК може да видите шоуто на живо от 21:25 българско време. Осем песни успяха да се класират от двата полуфинала по-рано този месец. Победителят ще бъде избран чрез точките на професионално жури, телевот, гласове в интеренет и брой слушания на отделните песни в платформата Spotify.

Полуфиналите днес:

Украйна – 19:00 – На живо

Унгария – 20:30 – На живо

Швеция – 21:00 – На живо

Литва – 21:30 – На живо

Исландия – 21:45 – На живо

Португалия 23:00 – На живо

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *