Трето място за България на OGAEvision Song Contest 2018

 

Между 13 и 15 юли в Берлин се проведе Eurovision Weekend 2018. Събитието се развива през последните 6 години в редица ОГАЕ фен клубове.

Важна част от него става OGAEvision Song Contest – конкурс, чиито правила са близки до тези на самата Евровизия. Всеки ОГАЕ клуб има правото да излъчи представител, като крайният победител се избира чрез комбинация от вота на жури и публика. След това победилата страна получава покана да бъде домакин (или съ-домакин) на следващото издание. Тази година България се класира на трето място, а ето и пълните резултати:


Тази година ОГАЕ България взе участие в конкурса за пръв път, а представител беше Маломир Ингилизов, който ще ни разкаже малко повече за преживяното в Берлин.

– Би ли ни споделил нещо за себе си?
– Здравейте! Казвам се Маломир Ингилизов. Изкуството  е неизменна част от моето ежедневие. От 14 години участвам в различни конкурси за изпълнители на популярна музика, а от 8 и в състезания по спортни танци.

– Как научи за конкурса и по какъв начин бе избран да участваш?
– През ноември 2017 по време на едно от пътуванията ми до Берлин видях събитие, което привлече вниманието ми като фен на Евровизия – Евровизия караоке. Посетих го и след като изпях няколко песни, участвали в конкурса, организаторите на Eurovision Weekend дойдоха при мен и ми разказаха за OGAEvision Song Contest. Веднага проявих интерес и започнахме съвместната организацията по участието в него. Свързах се с ОГАЕ България и благодарение на екипа ви кореспонденцията с организационния комитет на събитието се улесни.

– Как се чувстваше по време на изпълнението си?
– Избрах песента Rise Like a Phoenix, с която да се представя. Опитът на сцена ми е показал, че публиката обича да гледа сами по себе си уникални артисти и затова реших да направя собствена интерпретация на песента. Благодарение на композитора Валери Костов успях да осъществя идеите си и направихме нов аранжимент на песента с красива интродукция от вариации на Моцарт, а след това правим много добра градация, за да може да бъде максимално впечатляващо изпълнението. Стайлингът беше провокиран от пътуването ми до Южна Африка седмицата преди Берлин и избрахме да бъда с много различни и оригинални африкански аксесоари. Публиката беше топла и ласкава, както по време на изпълнението ми, така и след него.

– Какви бяха впечатленията ти от цялостната организация и другите участници?
– Голяма част от участниците бяха наистина много добри. Домакините от двата клуба организатори – ОГАЕ Германия и ОГАЕ Израел, бяха избрали изключителни  представители, като момичето от Израел дори е била беквокалистка на Моран Мазур през 2013, а Кристиан Дойсен е печелил OGAEvision Song Contest вече в едно от предходните му издания. Изпълнителят, който представяше Сан Марино, чрез OGAE Rest of the world, е познат на феновете на Евровизия от участието си в националната селекция през 2018. Великолепната Грециа Безина спечели безапелационно с емоционалната балада на Гърция от 2006 Everything. Обаче смятам, че повечето от нас се бяха събрали да отпразнуваме музиката и любовта към Евровизия, а не конкурса. За невероятната атмосфера се бяха постарали организаторите. Инициаторите на събитието бяха помислили за всичко и през цялото време се стараеха да направят престоя и участието на гостите си незабравимо.

– Имаше ли някакви очаквания за това как ще се представиш? Ако да, оправдаха ли се?
– Смятам, че най-важното нещо за един изпълнител, който участва в конкурси, е да няма големи очаквания, защото обикновено в такива случаи се получават най-неприятните изненади. Надявах се да се представя добре, защото зад гърба ми стоеше целият екип, с който работих, както и името на ОГАЕ България и не исках да разочаровам хората, които са ми се доверили. В мен цареше спокойствие, когато дойде моят ред. Изпълних се с енергия и бях готов да дам всичко от себе си за публиката. Силно вярвам, че оправдах поверената ми отговорност и се надявам на бъдещи съвместни участия в различни форуми свързани с Евровизия.

– Имайки опит в различни музикални състезания и конкурси, би ли се впуснал и в приключението „Евровизия“?
– Участието ми в конкурс като OGAEvision Song Contest показва, че проявявам огромен интерес към голямата Евровизия. Може би мечтата на всеки един млад артист е да види себе си на голямата сцена на конкурса, даващ възможност за развитие не само в България, а в цяла Европа.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *