Участниците в Детската Евровизия 2022 – част 2

Остава малко повече от месец до юбилейното 20. издание на Детската Евровизия. Преди да дойде време за финала в Армения, ви представяме част от участниците:

Украйна

Злата Дзюнка ще представи Украйна на Детската Евровизия този декември с песента „Незламна“ (Несломима), след като спечели националния финал. Битката за първото място беше оспорвана, тъй като Злата и София Артеменко заедно с DJ Polinka завършиха с равен брой точки. Наложи се професионалното жури да гласува отново и така Злата спечели своето място на конкурса.

Песента е написана от нея и певицата Илария, при която Злата взима уроци по вокал. Тя вече е участвала на впечатляващ брой международни фестивали и ще се опита да подобри класирането на Украйна от миналата година, когато Олена Усенко завърши 6-а със собствената си песен „Важіль“ (Лост).

Нидерландия

Победителят от „Junior Songfestival 2022“ е Луна! Тя успя да изпревари конкуренцията с песента си „La festa“ (Партито), като събра максимален брой точки в трите вота. Гласуването беше решено от професионално жури (с участието на Шантал Янзен, която беше една от водещите на Евровизия 2021), детско жури (в него взе участие Аяна – представителката на страната от миналата година) и зрителски вот.

Нидерландия не пропуска нито едно издание от началото на конкурса през 2003. до сега, но към момента има само една победа на Ралф Макенбах от 2009. година. Миналата година Аяна не успя да се класира добре като завърши последна. Да се надяваме, че Луна ще подобри класирането на Аяна в конкурса през декември.

Полша

Лаура Бончкевич ще представи Полша на 20-ата Детска Евровизия. И тази година поляците избраха своя представител чрез предаването Szansa na sukces (Шанс за успех). Състезанието беше оспорвано, като четирима талантливи певци се бореха за победата. На финала Лаура се изправи срещу Александър Малонг и спечели убедително с максимален брой точки. Тук гласуването също беше разделено между жури и публика. На сцената в Ереван, тя ще изпълни песента „To The Moon“.

 

Малта

Малта е една от най-успешните страни в детското издание на конкурса със своите две победи през 2013-та и 2015-та година. Този път Малта залага на Гайа Гамбуца. Тя спечели националната селекция с песента си „Diamonds in the skies“. В селекцията 16 изпълнители се бориха за честта да представят страната си, а гласуването беше определено от жури и телевот.

Дали Гайа ще донесе третата победа на Малта?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *