Украйна 2017: O.Torvald и „Time“

Изпълнител: Тазгодишният домакин на Евровизия, Украйна, ще бъде представен от рок групата O.Torvald, сформирана през 2005-та година. Първите нейни членове са вокалистът и китарист Йехвен Халич и Денис Мизюк (китара и беквокал). DJ-ят и пианист Микола Райда работи с групата от 2008-ма, а барабанистът Олександър Солокха- от 2011-та. През 2014-та се присъединява и басистът Микита Василиев. O.Torvald свирят на редица фестивали като например Prosto Rock, където участват и Linkin Park и на Krashche Misto UA заедно с  Evanescence и The Rasmus. Те  има пет студийни албума и един с акустични изпълнения. Групата спечели националната селекция на Украйна с второ място и при журитата и телевота. Като домакин на конкурса, Украйна е директен финалист по правило.

Песен: „Time“ e песен от жанра алтернативен метъл и е изцяло на английски език. Написана е от Йехвен Халич и Йехвен Каменчук. Песните от този тип са по-рядко срещани и понякога рисковани на конкурса. Можете да чуете песента и да гледате изпълнението на групата по време на националния финал на Украйна ето тук:

Украйна на Евровизия: Страната дебютира през 2003-та и печели два пъти (през 2004-та и 2016-та година). Интересно е, че по-голяма част от украинските представители са жени.

Мнения на част от екипа ни:

Цвета Чавдарова: Украинската песен не ме грабва, въпреки че не е лоша. Малко по-различна е и е от страната домакин, което може би ще й донесе някакви точки. Има някои по-интересни моменти и е слушаема, но не е нещо, на което зрителите на Евровизия са свикнали, а това може да изиграе лоша шега.

Яни Алексиев: Лично на мен песента на Украйна не ми харесва. Това със сигурност не е стилът музика, който ми допада. Самата песен ми звучи доста хаотично. Не очаквам и сценичното представяне на O.Torvald да е специално, най-вероятно ще е същото като от националната им селекция.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *