Украйна: Марув няма да бъде представителят в Тел Авив

Този уикенд се проведе бурният финал на националната селекция на Украйна Vidbir 2019. Като победител беще излъчена певицата Марув с нейната песен „Siren song“. Но още по време на полуфиналите от Украйна тръгнаха слухове за дисквалификация на Марув или за нейното дискредитиране ако стане победител, а шанса да представи родината си в Тел Авив да бъде отрязан, заради връзките си в Русия, където изнася множество концерти.

Още с появата си в списъка на участници във Vidbir 2019, Марув предизвика истински фурор, както и много противоречиви коментари.

Вице-премиера на Украйна Вячеслав Кириленко не закъсня със своята позиция, публикувана в социалната мрежа Twitter:

Представителят на Украйна не може да бъде артист, който обикаля в държавата на агресора, планира да го прави в бъдеще и не вижда нищо неприемливо в това. Следователно историята с избора на участник от Украйна далеч не е завършена.

Марув беше нападната словесно и от журито по време на финала в събота, като певицата Джамала не се посвени да намеси и политиката. Не само Марув, но и всички други бяха задължени да отговарят на политически въпроси, свързани с Крим.

Други новини, тиражирани в онлайн пространството сочат, че на Марув са дадени ултиматуми. Да избира между Украйна и Русия. Да прекрати всичките си концерти в Русия. За остане в Украйна и там да развива кариерата си или да отиде в Русия и към нея да бъде наложено същото отношение, както към Ани Лорак и Лобода – тоест да бъде нежелана в собствената си родина.

Всичко това доведе до отказа на Марув – дали по собствено желание или не, да представи Украйна в Тел Авив, която по разбираеми причини не успя да се справи с нападките и дадените й ултиматуми, както и с напрежението, застигнало я отвсякъде. Подробности около украинското участие през 2019 ще станат ясни в най-скоро време. Очаква се страната да понесе сурови глоби от ЕСРТ.

Зираб Аласания, СЕО на украинската национална телевизия споделя:

Утре сутрин започва проговарянето с друг представител.“

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *