Украйна: Alina Pash се отказва от участие в Евровизия 2022

Алина Паш току-що обяви, че се отказва от участие в Евровизия 2022. Певицата спечели тазгодишното издание на Vidbir, но участието ѝ в Евровизия бе под въпрос поради информация, че през 2015 г. Алина е пътувала до Крим през руската граница.

Преди няколко дена представител от екипа ѝ предостави документ, доказващ, че тя е пътувала до Крим според законите на Украйна, но впоследствие той се оказа фалшифициран. Алина поясни, че човекът, представил фалшивия документ, го е направил без нейно знаение и вече не е част от екипа ѝ.

Алина сподели следното в профила си в Инстаграм:

Аз съм гражданин на Украйна, спазвам законите на Украйна, опитвам се да предам традициите и ценностите на Украйна на света. Случилото се с тази история, изобщо не е това, което вложих в песента си.

Аз съм артист, а не политик. Нямам армия от PR представители, мениджъри, адвокати, които да устоят на цялата тази атака и натиск, пробива в социалните ми мрежи; заплахите. А също и абсолютно неприемливите думи, които хората позволяват да използват, без да разбират ситуацията и забравяйки за достойнството на всеки гражданин на Украйна. Не искам тази виртуална война и омраза. Основната война сега е външна, тази която дойде в страната ми през 2014 г.

Не искам повече да съм в тази мръсна история. С болка в сърцето оттеглям кандидатурата си за представител на Украйна на Евровизия. За жалост. Наистина съжалявам. Ще се свържем с обществената телевизия и ще подпишем всички необходими документи.

Отделно искам да благодаря на всички, които ме подкрепят и помагат, които слушат моята песен и важно послание, а не клюките за мен. Благодаря!
Заедно имаме история и трябва да решим каква ще бъде тя ❤️

Все още е неясно как украинската телевизия ще избере участника си за Евровизия, дали ще покани някои от останалите изпълнители от националния финал или ще потърси друго решение. Напомняме, че през 2019 г. след полемиката, предизвикана от победата на Марув и съответните обстоятелства при потенциалното участие ѝ в Евровизия, Украйна се отказа от участие в конкурса.

Песента, с която Алина щеше да участва, е „Тіні забутих предків“. Ето и изпълнението ѝ от националния финал Vidbir 2022.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *