Великобритания 2017: Lucie Jones и „Never Give Up On You“

Изпълнител: 

Lucie Bethan Jones, родена на 10 март 1991 в Уелс, Великобритания, е певица, актриса и модел. Като малка, първата й изява е на 21-вото Световното Скаутско Джамборе (WSC) през 2007, където изпълнява песента „Jambo“, която е официалната песен на това издание на събитието. Две години по-късно, тя участва в шестия сезон на британското издание на Х Фактор, където завършва на осмо място. От напускането на шоуто, Луси се изявява като актриса (и певица) в множество световноизвестни мюзикъли. През януари 2017, Луси печели националната селекция на Великобритания – „Eurovision: You Decide“  и получава правото да представя страната си на тазгодишното издание на Евровизия.

Песен:

„Never Give Up on You“ е името на песента, с която Луси ще представи Великобритания на големия финал тази година в Киев. Песента е продуцирана от британската компания „ArtPeople“. Написана е от Lawrie Martin, The Treatment и от Emmelie De Forest, победителката на Евровизия 2013 в Малмьо, Швеция.

Великобритания на Евровизия:  Страната е една от най-старите участници в конкурса. Тя е и част от големите 5, които всяка година се класират в големия финал директно. Луси е юбилейното 60то участие в конкурса за Обединеното Кралство. В своята история, страната има общо 5 победи, което я превръща в една от най-успешните. Последната им победа е през 1997 година с песента „Love Shine a Light“, а редом с тези победи, има и 3 последни места – през 2003, което е и най-лошото им класиране досега – с нила точки, 2008 и 2010.

Мнения на някои от членовете на екипа на Еurovision-bulgaria.com/: 

Майкъл Христов: През последните няколко години Великобритания не показва дори половината от потенциала, който има в себе си. Бях убеден, че тази година ще е същото, но останах приятно изненадан. Песента е силна и лесносмилаема балада, а Луси е много добър изпълнител и си личи, че тя също има голям потенциал за добро класиране в Киев.

Деница Петрова: Смятам, че песента е много добра. Вокално е трудна, но певицата има прекрасни височини и според мен ще се справи отлично с изпълнението на песента на живо. Очаквам високо класиране от Великобритания тази година.

Мадлен Тютелян: „Never Give Up on You“ е добро участие на Великобритания спрямо други минали, но нещо ми се губи в самата песен, липсва кулминацията. Луси е добра певица, но смятам че песента не й подхожда особено. В изпълнение на Емели де Форест тя звучи по съвсем (и по-добър, според мен) различен начин.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *