В очакване на Евровизия Азия

 

Още през май 2016 австралийската телевизия SBS получи разрешение да организира песенен конкурс, еквивалентен на Евровизия, за страни от Азия и Океания. Новината предизвика силен интерес, като няколко държави изразиха желание за участие, сред които Австралия, Папуа Нова Гвинея, Китай, Хонг Конг, Вануату, Япония, Казахстан, Малдивите, Нова Зеландия, Соломоновите острови и Сингапур. Планирано е само едно шоу – Голям финал с най-много 20 участници.

От Blink TV (партньор на SBS) обявиха, че целта е да се включат различни страни от региона, независимо дали имат пълно членство в Азиатския съюз за радио и телевизия.

Първоначално Евровизия Азия щеше да се проведе в Австралия през 2017. По-късно първото издание на музикалната надпревара бе насрочено за този октомври. Въпреки това, до скоро имаше затишие около информацията за конкурса.

Тези дни беше разкрито, че всъщност Евровизия Азия е в „начален етап на разработване“. Все още се работи по избора на страна-домакин, регламент и дата за провеждане. За съжаление, съдейки по официалното становище на ЕСРТ, които също имат роля в създаването на конкурса, едва ли ще станем свидетели на шоуто скоро.

Засега можем единствено да се надяваме, че чакането си заслужава и когато всичко стане готово, ще видим продукция на високо ниво.

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *