Виктория Георгиева за България на Евровизия 2020!

Виктория Георгиева ще представи България на Евровизия в Ротердам през 2020 година! 

Днес се проведе официална пресконференция относно изпълнителя, който ще получи честта да се бори за победата в най-голямото музикално събитие.

Миналия месец БНТ обяви, че страната ни се завръща с пълна сила, но с нов партньор, който ще поеме разходите по участието. Догатването относно „печелившето име“ не се отдаде на голяма част от феновете, но Вики определено беше един от потенциалните артисти с шанс да пее за България догодина.

Виктория е на 22 години, родена в град Варна, а с пеене започва да се занимава, когато е на 11. Добива популярност след участието си в четвъртия сезон на Х Фактор България, където завършва на шесто място. Тя опитва да се докаже още през първите три сезона на формата, но така и не достига до кастингите пред жури и публика.

По-късно тя получава шанс да избере да се присъедини към една от двете най-големи музикални компании на територията на страната. В момента тя работи по първия си самостоятелен албум. През последните години издава няколко песни на български език, а последната, носеща името „I Wanna Know“ – на английски.

Песента може да чуете тук:

Ето какво споделя Виктория относно бъдещето си участие на Евровизия: „Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен!”

България не участва на конкурса миналата година, но без съмнение пожъна успехи през 2016, 2017 и 2018. С последното ни представяне, групата Equinox се класира на 14-то място със 166 точки. Кристиан Костов ни донесе второ място през 2017, а Поли Генова – четвърто през 2016.

Припомнете си най-скорошното изпълнение:

Участието на България в Евровизия 2020 се реализира благодарение на редица партньори на Българската национална телевизия. Сред тях е и британската продуцентска компания Ostereo, която работи с едни от най-утвърдените имена на световния музикален пазар.

Предстои да разберем с каква песен ще ни представи Виктория, което най-вероятно ще се случи в началото на март месец през 2020 година. Дали талантливата изпълнителка ще успее да покрие високите очакванията, а може би дори да донесе първата победа на България? За отговор ще трябва да почакаме, а дотогава можем да се заредим с търпение – шоуто ще се проведе на 12-ти, 14-ти и 16-ти май.

3 Comments

  1. Катерина христова says:

    Хареса ми песента .
    Мисля, че ще има голям успех на Евровизия.
    По пътен вятър девойко.

  2. […] Повече за българското участие прочетете ТУК! […]

  3. […] Повече за българското участие прочетете ТУК! […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *