Виктория сe нареди сред 30-те най-успешни млади лидери в България

Музикалната сензация на 2020 година Виктория получи ново признание. Представителката на България на Евровизия 2021 е избрана за един от 30-те най-вдъхновяващи млади лидери под 30 години в България, а последната ѝ песен “Ugly Cry” предизвика международен отзвук и продължава да покорява музикалните радио и ТВ класации в България.

Популярното бизнес списание Forbes представи класацията си за 30-те най-влиятелни млади българи под 30 години за 2020 година. Участниците в престижната класация “30 под 30” са едни от най-амбициозните и проспериращи лидери, които се стремят да променят средата около нас. В тазгодишното издание централно място заема 23-годишната Виктория. През изминалите 12 месеца младата певица предизвика огромен международен отзвук с песента си “Tears Getting Sober”, която покори едни от най-престижните музикални радио и ТВ класации в Европа, привлече вниманието на стотици международни медии, сред които Grazia Холандия, BBC, RTVE, The Guardian, Cosmopolitan Русия и много други. България бе сочена за фаворит на букмейкърите за победа на Евровизия 2020, но изданието беше отменено заради пандемията от COVID-19.

Виктория е отличена в категорията “Култура, изкуство и медии”, като до нея се нарежда и успешната актриса Мария Бакалова, която предизвика международен фурор с участието си в един от най-успешните филми за 2020 година – „Борат 2“. Пълният списък с отличените е достъпен на сайта на Forbes България.

Годината беше много успешна за Виктория и в създаването на нова музика. В пост в социалните мрежи тя споделя, че творчеството ѝ в Spotify през изминалата година е слушано 3 милиона пъти и от близо половин милион слушатели в 92 страни. Това превръща певицата в един от най-слушаните български артисти в дигиталната музикална платформа за 2020 година.

През ноември тази година Виктория представи последния си проект “Ugly Cry”. Това е една от потенциалните песни, с които певицата може да представи страната ни на Евровизия 2021. В рамките на 48 часа новината за представянето на “Ugly Cry” беше отразена в медии в 14 държави, а малко по-късно бе включена и на ротация в радиа и музикални телевизии в Германия, Полша, Беларус, Испания и Гърция.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвано пряко по БНТ 1 от 22 часа. Проектът „Евровизия“ се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на финтех компанията iCard.

Снимка: Лора Мушева

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *