Врачка – Евровизия 2024

Времето настъпи! Отново сме в търсене на нашата врачка, която и тази година ще има сложната задача да познае и разгадае почти всичко относно тазгодишното издание на Евровизия!

Финалът на конкурса е след точно 3 седмици, което означава, че тази година задачата ви ще е още по-трудна, тъй като времето за гадания е ограничено. Ако мислиш, че често прогнозите и предсказанията ти се оказват печеливши, а също така интуицията ти е по-силна от диаспората на Полша, то това е твоят знак да участваш!

„Врачка – Евровизия 2024“ е онлайн състезание на Eurovision-Bulgaria.com за прогнозиране на резултатите от Песенния конкурс Евровизия 2024. Той ще се проведе на 7, 9 и 11 май в Малмьо, Швеция.

Играта включва шест кръга:
1. Прогноза за Първи полуфинал (отрицателни точки)
2. Прогноза за Втори полуфинал (отрицателни точки)
3. Прогноза за Големия финал (32 точки)
4. Най-високо класиращи се държави (32 точки)
5. Истина или лъжа (32 точки)
6. Допълнителни въпроси (54 точки)

Читателите на сайта могат да изпратят своите прогнози до 27-ти април 2024 в 8:00 часа сутринта на имейл eurovisionbulgariacom@gmail.com.

За целта се използват текстов файл на Microsoft Word с изписаните прогнози, който може да изтеглите ТУК. Прогнозите не се споделят публично преди разкриването на резулутатите. Резултатите ще бъдат обявени след приключването на конкурса. Победителят в надпреварата ще получи прозвището „Врачка на 2024“, а също така екипът на сайта е подготвил награди за този от вас, който получи най-голям брой точки.

1. Прогноза за Първи полуфинал

Давате своята прогноза как ще завършат песните в полуфинала: от 1-во до 15-то място.
Всяка разлика между вашата прогноза и реалната позиция на всяка държава след разбивката ще се изчисли от нас. Например: Ако предричате, че държавата Х ще завърши на 2-ро място в първи полуфинал, а тя завършва на 5-то, се отнемат 3 точки от общия ви резултат. Целта ви е да загубите възможно най-малко точки.

2. Прогноза за Втори полуфинал:

Давате своята прогноза как ще завършат песните в полуфинала: от 1-во до 16-то място.
Всяка разлика между вашата прогноза и реалната позиция на всяка държава след разбивката ще се изчисли от нас. Например: Ако сте предрекли, че държавата Y ще завърши на 5-то място в втори полуфинал, а тя завършва на 4-то, се вади 1 точка от общия ви резултат. Целта ви е да загубите възможно най-малко точки.

3. Прогноза за Големия финал:

Давате своята прогноза в кой интервал ще завършат песните от Големите 5 и домакина на Големия финал.

Освен позицията на директните финалисти, ще отгатвате в кой интервал на Големия финал ще завършат и още 10 случайни държави.

За всеки правилно познат интервал (или опция „Не се класира“) ще бъдат прибавени 2 точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 32 точки.

Интервалите са:
1) от 1-во до 5-то място включително
2) от 6-то до 10-то място включително
3) от 11-то до 15-то място включително
4) от 16-то до 20-то място включително
5) от 21-во до 26-то място включително

4. Най-високо класиращи се държави

В този кръг, ви представяме песни, разделени в тематични категории, а задачата на врачките е да познаят коя от тях ще се представи най-добре на конкурса.

За всеки правилен отговор ще се добавят 4 точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 32 точки.

5. Истина или лъжа

Тук ще ви представим няколко твърдения, чиято истинност трябва да отгатнете.

За всеки правилен отговор ще се добавят ще се добавят 4 точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 32 точки.

6. Допълнителни въпроси:

Отговорите в тази секция са „отворени“, тоест са малко по-трудни, затова и има най-голяма тежест.

Всеки правилен отговор носи различен брой точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 54 точки.

Както и миналата година, максималният брой точки е 150, а най-важният въпрос е кой ще се доближи до този резултат! Желаем на всеки от вас успех и нека най-голямата врачка победи!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *