Втори ден на репетиции – Обзор

След като снощи ви разказахме как протече първия ден на репетиции в Стокхолм, днес е време да продължим и с първите репетиции на участниците във втората половина на първия полуфинал, който ще се проведе след точно една седмица! Днес беше и първата репетиция на домакините от Швеция.

Чехия

Габриела Гунчикова излезе първа на сцената днес и веднага прикова вниманието с перфектно изпълнение и стилни графики. Певицата изпя песента безупречно, а самата тя изглеждаше перфектно на голямата сцена. Графики наподобяващи част от кадрите от клипа на песента, изключително добре подчертават композицията и й придават завършен вид. Ако Габриела бъде така безупречна и във вечерта на полуфинала, класирането на Чехия на финал изглежда все по-вероятно.

Кипър

Момчетата от Minus One ще разчитат на по-тъмно излъчване, което, обаче, ще бъде съпроводено и от светлинно шоу, предоставено от безбройните прожектори на и около сцената. Песента Alter Ego се отличава от претендентите в полуфинала си досега, но това може да бъде и нож с две остриета. Вокално песента беше изпълнена великолепно. Шансовете за финал са сравнително големи, клонящи към добро класиране.

Австрия

Изпъкващата в цялото издание тази година с песен, изцяло на френски, Zoë от Австрия внесе и малко светлина във втория ден на репетиции – графиките са светли, изпълнени с бутафорни цветя, перфектно подхождащи на енергията на песента. Zoë беше много стабилна вокално, като изпълни много добре Loin d’ici. Роклята, с която беше днес е изключително стилна и се предполага, че именно с нея певицата ще бъде на 10-ти май. Песента не е от най-големите фаворити, но може да изненада с добро класиране.

Естония

Както Jüri Pootsmann наскоро загатна в специално интервю за нашия сайт, изпълнението му на сцената ще бъде класическо и малко ретро. Е, днес той го потвърди, като излезе на сцената в костюм и подкрепен от много стилни графики на стените зад него. Сценичното му представяне беше допълнено и със заигравка с карта за игра, която подчертаваше някои моменти от песента, преди да бъде хвърлена във въздуха, като така акцентира на звученето на припева. Jüri успя да изпее песента добре, а шансовете му за финал са високи.

Азербайджан

За съжаление нито вокалните данни на Самра, нито графиките и цялостното сценично представяне не успяха да донесат много положителни коментари. Самра е несигурна в пеенето, а графиките не представляват нещо особено или невиждано. Песента е изключително мощна и красива, но към този момент не се вижда как ще се пренесе това чувство и на голямата сцена на 10-ти май. Самра е подкрепена и от няколко танцуващи беквокали. По традиция Азербайджан е сигурен финалист, като се надяваме и тази година да се класира добре във финалната вечер, защото песента наистина си струва.

Черна Гора

Highway залагат на по-дарк шоу, придружено с множество прожектори. Може би, това е песента, която най-много се отличава в първия полуфинал, поради факта, че е с откровено рок звучене, което внася нужния колорит на цялото шоу. Момчетата са стабилни вокално и макар че The Real Thing не е от фаворитите, Highway заслужават възможно най-добро класиране. Шансовете за финал са 50/50.

Исландия

Може би за никого не е изненада, че Грета ще бъде с концепцията от националния финал. Не сме и очаквали друго, след като е наистина прекрасна! Певицата е стабилна вокално, като всичко около нея е много добре изпипано. сама  е на сцената, но ще бъде придружена от 5 беквокали. Исландия може би е един от сигурните финалисти, след като Грета е добре позната и обичана след участието си на Евровизия 2012, а и песента е много силна и въздействаща.

Босна и Херцеговина

Босненската група звучи добре вокално, но „оградата“ от бодлива тел по средата на сцената внася чувство за разпад и размирици в изпълнението им, при все, че в песента се пее за любов. Сочени за не особени фаворити четиримата изпълнители не впечатляват с нищо на сцената, дори графиките са еднообразни и скучни. Шансове за финал? Малки.

Малта

По общо мнение, днес Ира Лоско не се е справила никак добре – и като вокално изпълнение, и като графики и сценичен костюм. Подкрепена е от танцьор, танцуващ доста разчупен танц, но графиките за фон са разочароващи и еднотипни, нямащи нищо общо с песента. Може би и Малта е от сигурните финалисти, но само доброто вокално изпълнение би го потвърдило, а днес такова не чухме.

Швеция

Ето един от най, ама най-сигурните финалисти… но не в класациите на феновете, а по презюмция – просто Швеция е домакина тази година и по право е финалист. Франс не впечатлява с нещо ново – концепцията е същата както в Мелодифестивален. Единственото, с което изпъква е скромността и минималистичното в цялата картина. Той първи се възползва от малката изнесена сцена пред основната, с което се доближава до публиката. Вокално изпълнението беше сравнително добро.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *