Втори ден от репетициите за Евровизия 2017- коментар на живо (Част 1)

Следва още един натоварен с репетиции за Първия полуфинал. За първи път на сцената в Киев ще излязат представителите на Гърция, Полша, Молдова, Исландия, Чехия, Кипър, Армения, Словения и Латвия. Ще коментираме всяко представяне, за да може нашите читатели да добият по-ясна представа за случващото се в залата.

ГЪРЦИЯ

В началото Деми е на подиум, а графиките зад нея са в тъмно синьо и бяло. По време на припева цветовете се превръщат в златисто. Около певицата има двама танцьори. В средата се появява холограмен екран пред нея, а накрая тя слиза от подиума към сцената. Вокално изпълнението е много стабилно, особено като за първа изява на сцената. Облеклото на Деми е рокля в меко златно, а танцьорите са облечени в къси панталони в телесен цвят.

 

ПОЛША

Изпълнението стартира с тъмен небесен фон, който постепенно прелива в съзвездие. Накрая звездите изписват думата „Freedom“ (Свобода) на няколко различни езика. Кашя е придружена от цигулар на сцената. Вокалите й са безгрешни, забелязва се и как изпълнява някои части от песента по-високо сега, отколкото в студийната версия. Певицата е облечена в бяла рокля, а музикантът до нея е с костюм в бяло и сребристо.

МОЛДОВА 

Момчетата от SunStroke Project се забавляват на сцената. На екраните зад тях се появяват черни и бели правоъгълници. Възможностите за фон се използват добре по време на припева и солата на саксофониста. Хореографията е същата като тази от националния финал на Молдова. Самата песен не е от най-трудните вокално и звучи точно и синхронно от всички шестима души на сцената (тримата членове на групата и три беквокалистки). Сергей Яловицки (вокали), Антон Рагоза (цигулка) и Сергей Степанов (саксофон) носят съответно сребрист, черен и син костюм. Техните „булки“ за финал сменят своите къси черно-бели рокли в сватбени такива.

ИСЛАНДИЯ 

Свала е сама на сцената. Около нея има остри бели линии и фигури. По средата на песента залата се затъмнява и се използва забързана „мълния“ за допълване на атмосферата. Гласовете на изпълнителката и беквокалите звучат добре смесени. Свала е облечена в бял костюм с дълга прозрачна пелерина, а косата й е вързана на два кока. Изгледът й наподобява  този от националната селекция на Исландия.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *