Вторият полуфинал на Евровизия 2019 ще се проведе тази вечер в Тел Авив

Тел Авив ще бъде домакин тази вечер на втория полуфинал на Евровизия 2019. 18 участници ще се борят за последните 10 места за Големия финал, който ще се проведе тази събота. Водещи на шоуто отново ще бъдат Бар Рафаели, Ерез Тал, Луси Аюб и Аси Азар.

Вторият полуфинал на Евровизия 2019 можете да гледате на живо от 22 часа българско време в официалния канал на конкурса в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=OMnZWPe-UaM

Две от композициите в тазгодишното издание на конкурса са продуцирани от българския музикален продуцент и композитор Борислав Миланов. Песента на Азербайджан „Truth“ и песента на Малта „Chameleon“ са дело на Symphonix International, които стоят и зад „Beautiful Mess” на Кристиан Костов, “If Love Was A Crime” Поли Генова и “Bones” на групата Equinox.

Във втори полуфинал ще вземат участие и големите фаворити за победата в Тел Авив – Сергей Лазерев от Русия, Дънкан Лорънс от Нидерландия и Йон Лундвик от Швеция.

Пълен списък с всички участници и песните им в полуфинала:

1. Армения – Сърпук с „Walking Out“
2. Ирландия – Сара Мактернан с „22“
3. Молдова – Анна Одобеску със „Stay“
4. Швейцария – Лука Хени със „She Got Me“
5. Латвия – Carousel с „That Night“
6. Румъния – Естер Пеони с „On A Sunday“
7. Дания – Леонора с „Love Is Forever“
8. Швеция – Йон Лундвик с „Too Late For Love“
9. Австрия – PÆNDA с „Limits“
10. Хърватска – Роко с „The Dream“
11. Малта – Микела с „Chameleon“
12. Литва – Юрий Векленко с „Run With The Lions“
13. Русия – Сергей Лазарев със „Scream“
14. Албания – Йонида Маличи с „Ktheju tokës“
15. Норвегия – KEiiNO със „Spirit In The Sky“
16. Нидерландия – Дънкан Лорънс с „Arcade“
17. Сверна Македония – Тамара Тодевска с „Proud“
18. Азербайджан – Чингиз с „Truth“

Сборен клип с всички песни от полуфинала: https://www.youtube.com/watch?v=F1R5AmHk0AI
Във вторник се проведе първият полуфинал на конкурса. На финал се класираха представителите на Кипър, Словения, Чехия, Беларус, Сърбия, Австралия, Исландия, Естония, Гърция и Сан Марино.
България няма да вземе участие в тазгодишното издание на Евровизия. През изминалите 3 години страната ни постигна най-добрите си класирания в надпреварата – второто място на Кристиан Костов през 2017, четвъртото място на Поли Генова през 2016 и 14-тото място на групата Equinox.

След отказването ни от конкурса през ноември миналата година организирахме подписка, заедно с феновете в страната, с искане България да се завърне на конкурса, която събра рекорден брой от 10,000 подписа само за 48 часа.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *