Второ място за България на Детската Евровизия 2014 в Малта!

България постигна най-големия си успех в песенните конкурси на Евровизия, завършвайки на второ място на „Детската Евровизия“ с триото Крисия, Хасан и Ибрахим. България завърши със 147 точки, само с 12 по-малко от победителя Винчено Кантиело от Италия. Кипър, Хърватия, Сърбия и Холандия дадоха на нашата песен максимума от точки – 12, докато от почти всички останали държави получихме между 7 и 10.

Публикувай by BNT Eurovision Bulgaria.

Както всяка приказка, така и българската мина през адски много перипетии преди да се стигне до щастливия край. До сряда Крисия не можеше да репетира на пълни обороти, защото се бореше с грип, който не позволяваше да се изяви вокално. След това Крисия започва да се възстановява, но започнаха да се появяват неочаквани технически проблеми при всички участници, чиято кулминация дойде в петъчната генерална репетиция. Тогава повреден генератор остави залата без електричество за близо час и по време на репетицията на България. Именно това обаче, беше и моментът, в който Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха благоразположението на международната преса, тъй като продължиха без да трепнат в тъмницата.

В шоуто на живо обаче, всичко се получи както в крайна сметка беше планувано и българското трио се представи великолепно на сцената, което ни осигури и това изключително високо класиране в сериозната конкуренция на другите участници.Това постижение нямаше да бъде възможно без общите усилия на БНТ и bTV, както и продуцентска къща „Седем/Осми“ и най-вече на Слави Трифонов и Евгени Димитров, които направиха и невъзможното българското представяне да изглежда по този внушителен начин във всеки един аспект.

Тазгодишния конкурс премина под знака на изключително засилен интерес, който надмина очакванията и на самите организатори. Така например, онлайн гласуването за неучастващите държави блокира, заради невъзможност да бъдат обслужени всички заявки, идващи от цяла Европа. След края на конкурса изпълнителният супервайзър Владислав Яковлев благодари на домакините за всички техни усилия по организацията и подаде ръка на победителите от Италия за домакинството на следващото издание на Детската Евровизия. За разлика от конкурса за възрастни, тук победителят получава първи възможността да домакинства, но това не е задължително да се случи. В зависимост от решението на RAI по въпроса може да се стигне до ситуация, в която домакинството да бъде предложено и на България.

Приказката за голямото малтийско приключение на Крисия, Хасан и Ибрахим завърши с щастлив край, но само за да даде началото на нова, още по-хубава приказка за тримата герои на България. Със сигурност, музикалният свят на Европа тепърва ще чува за тях и техните изяви по музикалните сцени.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *