Ясни са участниците на Санремо 2023

Ясни са част от претендентите за най-популярния музикален фестивал в Италия – Санремо. В тазгодишното издание ще вземат участие 28 изпълнители. Очаква се един от тях да представи страната на Евровизия в Ливърпул през май.

Конкурсът ще се проведе между 7 и 11 февруари. Водещ и артистичен директор отново ще бъде известният италиански водещ Амадеус. До момента е известно, че негови ко-водещи ще бъдат Киара Ферани и Джани Моранди.

Сред участниците е Марко Менгони, който остана на седмо място на Евровизия 2013 с песента си „L’essenziale“.

Снощи станаха ясни 22-та изпълнители, които ще вземат участие във фестивала. Останалите шест ще бъдат обявени след края на „Малкото Санремо“ този месец. Музикалният формат се фокусира върху млади певци и ще се проведе на 16 декември, тогава ще станат ясни и заглавията на песните на вече обявените певци.

Известните участници на Санремо 2023 са:

Ariete
Articolo 31
Anna Oxa
Colapesce Dimartino
Coma_Cose
Elodie
Gianluca Grignani
Giorgia
I Cugini di Campagna
Lazza
LDA
Leo Gassmann
Levante
Modà
Madame
Mara Sattei
Marco Mengoni
Paola e Chiara
Tananai
Ultimo

В първата вечер на фестивала ще бъдат чути 14 от изпълненията, а през втората вечер останалите 14. Стартовият ред и разпределението се очаква да бъдат публикувани през февруари.

Миналогодишните победители на Санремо – Mahmood & Blanco, представиха страната си в Торино и завършиха на шесто място в крайното класиране.

Снимка: Интернет

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *