За втори път: австралийка пее за Кипър на Евровизия 2024

Силия Капсис ще представи Кипър на предстоящото издание на Евровизия 2024 в Малмьо.

16-годишната Силия ще бъде вторият изпълнител в две последователни години, който е с австралийски корени и ще представи Кипър на песенния конкурс. Тази години Андрю Ламброу остана на крачка от класиране в топ 10 като зае дванадесетата позиция.

Родителите на Силия са от Гърция и Кипър. Самата тя е и актриса и танцьорка, а за известно време е работела и за детския канал Nickelodeon Australia. Според OGAE Greece можем да очакваме денс поп парче от Кипър през 2024.

Както и миналата година, така и сега, кипърската обществена телевизия не остави феновете на Евровизия да скучаят през лятото. Първоначално представителят на островната държава трябваше да бъде избран посредством популярно музикално предаване в Гърция. Страната на Олимп обаче реши, че това не ги устройва и затова подаде жалба към Европейския съюз за радио и телевизия, в която посочва, че не е съгласна на нейна територия други страни да избират своите представители, което и противоречало на правилата на конкурса и оказвало влияние на конкуренцията.

След това Кипър реши, че ще направи собствено шоу на родна земя, но няколко дни по-късно стана ясно, че представителят им за Малмьо ще бъде официално лансиран през тази седмица.

Песента на Силия Капсис се очаква да бъде налична не по-рано от началото на 2024.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *