Желко Йоксимович представи „Dva sveta“ пред българската публика

На 20-ти октомври 2017г. Желко Йоксимович изнесе грандиозен концерт в зала 1 на НДК, част от турнето „Dva sveta“. Спектакълът е вдъхновен от стила на Пол Анка и Майкъл Бубле, но своевременно включва хитове на знаменития певец, заедно с други класики на балканската музика, сливайки два свята в един. Следващи спирки на турнето на Желко Йоксимович са Гьотеборг, Скопие и Сараево, като то обхваща страни от Балканите и цяла Европа.

Част от песните, които Кралят на балканската балада изпълни, са любимите на феновете „Ljubavi“, “Ledja o ledja”, “Michelle”, “Ludak kao ja“, “Milimetar”, както и народни песни като “Jovano, Jovanke”. Всички изпълнения, разбира се, бяха в стила на 30-те години от миналия век под акомпанимента на Capital Swing Orchestra. Самият Желко вметна из-между изпълненията, че „всяка песен звучи добре в суинг“ и обеща следващия път като гостува да изпее песен на български език.

За радост на феновете, Желко Йоксимович не пропусна изпълни песента, с която представи Сърбия на Евровизия 2012, и получи 12 точки от България – „Nije ljubav svar“, но този път на испански език.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *