Zoë: „Loin d’ici“ е песен за пътуване до един въображаем рай!

Зоуи е на 19 години и е от Виена. Тя e израснала в семейство на музиканти. Завършила е Френския лицей в австрийската столица, затова и толкова харесва езика на любовта. Освен да се занимава с музика е участвала е и в телевизионен сериал. През изминалата година пуска първия си албум. Нейните любими изпълнителки са Едит Пиаф, Zaz и Бионсе. Песента й „Loin d’ici“ е на френски език и спечели сърцата на феновете на Евровизия в родната й страна.

Здравей, Zoë! Честита победа! Как се чувстваш след финала в Австрия?

Чувствам се много, много добре! Толкова съм благодарнa за честта да получа шанса да представя страната си на Евровизия в Стокхолм! Вчера видях сцената, която е планирана да бъде създадена в Стокхолм, за първи път. Впечатлена съм! Започвам да осъзнавам, че това наистина се случва и че това не е само мечта!

Разкажи ни повече за твоята песен. Какво е посланието? Какво чувстваш, докато я изпълняваш?

„Loin d’ici“ е песен за пътуване до един въображаем рай – място, където всеки пее и танцува. Това не е физическо място, по-скоро е като състояние на ума.

Предназначена е да излъчва позитивна енергия, да събужда усмивка на лицата на тези, които я слушат! Песента винаги ме прави щастлива, когато я слушам и изпълнявам.

Какво ще бъде най-силното ти оръжие в Стокхолм?

Не знам… Ще дам най-доброто от себе си и да се надяваме, че зрителите на Евровизия ще харесат мен и песента ми.

С какво ще се отличиш на сцената в Стокхолм? Кое в изпълнението ти ще спечели жури и публика?

Мисля, че това, което ме прави различна е, че аз пея на френски език, въпреки да съм австрийка. За мен, това е като сигнал за изграждане на мостове, обмен на езици, което показва, че всички ние в Европа сме едно голямо семейство от братя и сестри, когато става въпрос за музика.

Обмисляш ли какво ще бъде изпълнението ти на сцената? Можеш ли да ни издадеш нещо?

Ние работим върху това точно сега. Искаме да произведем цветно, общо минималистично произведение на изкуството. Нека да видим как ще се развие в следващите дни и седмици. Това е голямо предизвикателство. Харесва ми!

Имаш ли любима песен от всички, с които се е представяла страната ти? А от цяла Европа?

От австрийските представителите харесвам „Rise like a Phoenix“, разбира се и „Merci, Cheri“ (бел. ред. Победителите от Австрия на Евровизия през 2014 и 1966).

От цялата Европа: Loreen – Euphoria!

Какво те вдъхновява?

Изкуството като цяло: една добра книга, картина, филм, музика.

Но също така лични истории и природата.

Какво ще пожелаеш на българските фенове?

Скъпи мои приятели на Евровизия в България, надявам се да ви видя в Стокхолм през май! Очаквам с нетърпение да получим едно голямо музикално парти, изпълнено с любов и уважение!

Целувки, Zoë!

Може да чуете песента, която ще изпълни в Стокхолм:

https://www.youtube.com/watch?v=ACprSbuhah8

Снимка: Мilenko Badzic

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *