Австралия 2017: Isaiah Firebrace и „Don’t Come Easy“

Изпълнител:

Isaiah Firebrace, роден на 21 ноември 1999, е един от най-младите участници в тазгодишния песенен конкурс „Евровизия”. Исая се занимава с музика още от малък, а професионалната си музикална кариера стартира в края на 2016. Участник е в осмото издание на Х Фактор Австралия, където навръх рождения си ден, той се озовава на почетното първо място. На 7 март 2017, SBS официално предсатавиха Исая като австралийския акт в Киев през май.

Песен:

Песента му „Don’t Come Easy” е написана и композирана от австралийската компания DNA Songs.

Австралия в Песенния конкурс Евровизия:

Това може да е само третото участие на държавата в конкурса, но Австралия показват всяка година по-голямо желание за добро класиране. Миналогодишният им представител – Дами Им, беше на крачка от победата, но в края на краищата, тя завърши на второтото място.

Мнения на екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Майкъл Христов:

В сравнение с участията им през 2015 и 2016та, тази година песента ми се струва някак по-слаба от предходните. Въпреки това, Исая е доста добър вокалист и очаквам добро представяне в Киев. Също така, очаквам и добро класиране, има голяма вероятност да влезе в топ 10.

Валентин Дурчев:

Въпреки че Австралия не е сред фаворитите ми тази година, не мога да отрека, че това е една силна и емоционална балада, подкрепена с приятен инструментал. Също така мисля, че това ще бъде едно от най-добрите изпълнения на живо. Като цяло това е песен, която бих казал, че харесвам, но тази година намирам повечето песни за много по-интересни и това е една от причините, поради които Австралия не успява да привлече вниманието ми.

Цвета Чавдарова:

За трите си участия Австралия ни представя три различни песни от трима изключително талантливи артисти. Според мен тази година Изая безспорно ще е един от най-добрите на живо и ще предаде емоциите и посланието на песента много добре у зрителя. Въпреки че не е сред моите любими, тази балада е на наистина високо ниво и се надявам да бъда изненадана от това, което ще се случи в Киев.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *