БНТ ще излъчи финала на Евровизия 2015 на живо от Виена!

APN_2676

Тази събота, 23-ти май, Българската национална телевизия ще излъчи пряко от Виена грандиозния финал на песенния конкурс „Евровизия“. Началото на юбилейното 60-то издание на най-голямата музикална надпревара на Стария континент ще бъде дадено точно в 22:00 часа българско време. Зрителите в България ще могат да го гледат в ефира на БНТ 1 и БНТ HD.

Във вторик в австрийската столица се проведе първият полуфинал на песенния конкурс. В него участваха 16 държави, като десет от тях се класираха на финал. Това са Албания, Армения, Белгия, Грузия, Гърция, Естония, Румъния, Русия, Сърбия и Унгария.

Тази вечер ще се проведе вторият полуфинал, който ще излъчи още 10 финалисти финалисти. В него ще вземат участие представителите на Литва, Ирландия, Сан Марино, Черна Гора, Малта, Норвегия, Португалия, Чехия, Израел, Латвия, Азербайджан, Исландия, Швеция, Швейцария, Кипър, Словения и Полша.

Запазено място на финала вече имат изпълнителите от Великобритания, Германия, Испания, Италия, Франция, домакините от Австрия и държавата-гост Австралия, която беше допусната да участва като специален жест за 60-та годишнина на конкурса.

Домакините от Австрия, които получиха правото да организират конкурса тази година след триумфа на Кончита Вурст, са подготвили зрелищен спектакъл за завършека на надпреварата. Изключително ефектна е сцената, на която ще излязат изпълнителите – осветителните тела на нея са подредени по такъв начин, че наподобяват вълни.

Над 1700 журналисти от повече от 85 държави ще отразяват шоуто, а зрителите пред екрана в цял свят се очаква да надминат 190 милиона. 800 доброволци и още толкова души технически екип са обединили усилия, за да предложат възможно най-високо качество на телевизионната продукция. Юбилейното издание на „Евровизия“ се провежда под мотото Building Bridges. Повече информация за събитието може да намерите на официалния сайт на БНТ – eurovision.bnt.bg.

Гледайте финала на „Евровизия”  на 23-ти май от 22:00 часа само по БНТ 1 и БНТ HD!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *