Eurovision Top 250: Лорийн триумфира за седма поредна година

 

В последния ден на 2018 в ефира на ESC Radio беше излъчена класацията Eurovision Top 250. Предаването започна в 11:00 българско време, а песента победител беше завъртяна половин час след полунощ – в първите мигове на 2019 година.

„Euphoria“ за седма поредна година се закова на първото място. Лорийн е безапелационен фаворит още от победата й през 2012 в Баку. От тогава, въпреки динамично променящия се Топ 10, категорично е стъпила на първата място. Най-старата песен, присъстваща в Топ 10 тази година е „Everyway That I Can“ от 2003 на Сертаб Еренер.

В продължилото повече от 12 часа предаване прозвучаха 250-те най-обичани евровизионни песни на феновете, които имаха възможност да гласуват през целия ноември месец. Имаше песни както от последните години, така и от старите издания на конкурса, които доказаха, че все още има интерес към шлагерите.

Песни, представили България, прозвучаха на четири пъти – Поли Генова, Кристиан Костов и дебютантите Equinox, съответно на 22, 42 И 54 място. Елица Тодорова и Стоян Янкулов също влязоха в топа с песента си „Само шампиони“ от 2013, която се позиционира на 193 място.

Интересен факт е, че песента победител в Лисабон 2018 „Toy“ на Нета Барзилай от Израел остана с едно място по-назад от „If Love Was a Crime“ – на 23 място. Елени Фурейра от Кипър отново остана на второто място, както и на сцената в Португалия. Челната тройка се допълва от Салвадор Собрал с песента „Amar Pelos Dois“.

Това беше десетото юбилейно издание на класацията, а пълните резултати може да видите ТУК.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *