Ерин Май ще представи Уелс на Детската Евровизия 2019

След голяма надпревара, Уелс взе своето решение – техният представител за Детската Евровизия тази година е Ерин Май! В селекцията си „Chwilio am Seren“ те включиха кастинг, мастърклас, четвъртфинали, полуфинал и финал. Младата изпълнителка изпълни две песни – „Nos da Susanna“ (по избор) и, разбира се, тази за конкурса, която носи името „Calon yn Curo“ (в превод: „Сърцебиене“). Решението бе взето от жури и публика.

Ерин е на тринадесет години, от Ланруст, който се намира в северната част на Уелс. Тя се занимава с музика от много ранна възраст, а преди избирателния формат за Евровизия, тя е пяла традиционни песни от нейния край. След това се развива в поп жанра с помощта на музикалната си педагожка. Посещава училище за изкуства, а през остналото си време обича да плува, пее, танцува, да се катери в планината и да се занимава с актьорско майсторство.

Макар и след победата, тя все още не може да повярва, че нещо такова ѝ се случва – споделя, че през 2018 е гледала селекцията, но дори не си е и помисляла, че самата тя ще получи тази възможност някой ден. Минути по-късно тя благодари на всички за подкрепата, особено на музикалната си менторка и поздравява всички, които в същата вечер са се борили за шанса да представят Уелс на конкурса.

След миналогодишното последно място на Уелс, очакванията не са високи. Но дали Ерин и нейната песен ще ни изненадат с високо класиране?

Чуйте песента тук:

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *