Фаворитите На България За Детската Евровизия 2021

През последната седмица, в нашата фейсбук група Евровизия България се проведе Фен класацията на България за Детската Евровизия 2021. Там всички участници имаха възможност да гласуват с личните си Топ 10 по евровизионната система за осемнадесетте държави, които ще вземат участие на конкурса в Париж. Както винаги, ние нямахме възможност да гласуваме за собствената си държава.

На последно място в класацията завърши Ирландия със само 3 точки. С няколко точки повече е Португалия, която ще закрие конкурсната програма на финала във Франция. На крачка от Топ 10 остана Испания, на която не достигнаха само 4 точки, за да се позиционира във финалната десятка.

Феновете на Евровизия в България решиха да поставят Албания, Германия, Грузия и Русия съответно от десето до седмо място. Италия не успя да влезе в топ 5 само с 8 точки разлика с Азербайджан, която зае почетното пето място. Франция и Северна Македония завършиха в равен брой точки – 113, но съседката ни получи както повече 12 точки от гласувалите, така и повече хора са дали своя вот за нея. С явно изявена преднина е Полша със 157 точки, която получава сребърния медал от нашите фенове.

На върха на класацията, очаквано, е Армения, която взе значителен брой точки – 222, и с повече от 60 пункта разлика излезе като фаворитът на България за спечелването на трофея в Париж.

След по-малко от седмица ще разберем дали официалните гласове на България се доближават до точките, дадени от най-големите фенове на Евровизия в България. Вече започнаха и репетициите в Париж, след които ще разберем и кои песни ще получат подобаващо сценично представяне.

България, представена от Денислава и Мартин и “Voice Of Love”, се завръща на Детската Евровизия 2021 след няколко години прекъсване. Финалът на конкурса в Париж е тази неделя – 19 декември от 17:00 по БНТ1.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *