Беларус: Интервю с ALEKSEEV (Видео послание)

Никита Алексеев или по известен като ALEKSEEV е една от младите музикални звезди в Източна Европа. Първата му песен „Пьяное солнце“ става хит в Украйна, Русия и много други страни. Позната е и на българските фенове на Евровизия. Тази година той ще представи Беларус в Лисабон с чувствената си балада „Forever“.

English Version.

Как се чувстваш след финала в Беларус?

Огромно щастие е, когато музиката вътре в теб, в даден момент, се превърне в любима на много хора. Повече от всичко исках да имам възможността да представя песента си „Forever” тази година на Евровизия. Много съм благодарен на всички, които ме подкрепиха в селекцията.

Имаше ли момент, в който не бе сигурен, че искаш да продължиш след всички нападки?

Не е тайна, че атмосферата около селекцията беше напрегната. Беше разсейващо по някакъв начин не можах да се концентрирам изцяло върху музиката. Но почувствах подкрепата на зрителите. Знаех, че те вярват в мен и пях за тях. Това ми даде сила.

Разкажи ни повече за песента. Какво е посланието?

„Forever” e много романтична песен, но не е само за любовта. Става въпрос за специален момент във дадена връзка, когато вярваш, че ще бъде завинаги, за цял живот и отвъд. Чувството е като най-красивия момент. Иска ми се всеки да открие тези емоции някой ден, дори и да знае, че не е лесно.

Имаше ли други песни или винаги е била „Forever”?

„Forever“ се превърна в голямо откритие за мен и моя екип. Това е много тайнствена песен, чиято огромна сила изпраща светлина в света. Когато чухме песента веднага ни стана ясно, че трябва да бъде представена на Евровизия. Променихме оригиналната версия и сега звучи много лично и емоционално, Показва моите най-силни моменти.

Сценичната ти концепция беше невероятна. Ще запазиш ли костюма за Евровизия или с екипа си плануваш нещо още по-изключително? Виждали сме страхотните ти изпълнения.

В Лисабон ще видите съвсем различна концепция. Един от най-добрите творчески режисьори в Европа и в същото време моят продуцент Олег Боднърчук, работи върху идеята за шоуто ми. В момента нашият екип прави всичко, за да се подготви за първата „репетиция“ на новото представяне преди Лисабон. Ще го изпробваме скоро. Нашата цел е да изненадаме европейската аудитория и този път.

Много от феновете очакваха появата ти на Евровизия по-рано. Защо реши, че сега е правилния момент?

Преди това решение винаги се шегувах, когато някой ме попиташе за „Евровизия“, но сега разбирам, че досега просто нямах подходящата песен. Основната причина, поради която решихме да вземем участие в селекцията, беше песента „Forever“. Този вид мелодия се появява в живота на изпълнителя само веднъж и когато се случи, трябва да използва своя шанс.

През годините успя да спечелиш фенове в множество европейски страни, сред които и България. Смяташ ли, че сега, когато ти предстои участие в най-големия музикален конкурс, това ще ти бъде от помощ или само ще засили напрежението върху теб?

Знам, че трябва да забравя, че това е конкурс. Преди всичко аз съм музикант и искам да покажа на хората какво се случва в сърцето ми, вътре в мен. Аз ще пея честно, ще разкажа личната си история и се надявам, че публиката на Евровизия по целия свят ще ми повярва. Често ме питат защо реших да участвам в този конкурс и отговорът е много прост – моята мечта е да покажа музиката си на колкото се може повече хора. Вярвам, че имам много да им кажа.

Какви са първите ти впечатления от Лисабон?

Когато бях дете, прекарвах лятото в Испания със семейство, които бяха като втори майка и баща за мен. В Португалия имах чувството, че съм се върнал към това време. Красивите улици на Лисабон ми напомниха за този хубав период от живота ми. Във всеки малък детайл се чувствах като преди много години. По време на нашето пътуване до Лисабон ми беше позволено да поправя градски часовник, беше толкова вълнуващо. Изглеждаше, че контролирах времето на целия град. Това е приятно усещане.

Откога следиш Евровизия? Имаш ли любими песни от конкурса?

Ще кажа истината. Гледах конкурса от началото до края за първи път само миналата година. Преди Киев гледах само някои изпълнения на дадени изпълнители. Например, шоуто на Джамала – то беше невероятно във всяка нота, която тя пееше. Миналата година обърнах внимание на представлението на Салвадор Собрал, тъй като той пееше много искрено, беше различен от другите. Беше оригинален. Гласът му има своята магия. Слушайки песента си затворих очите и изведнъж се озовах в пролетна градина близо до прозрачна планинска река.

Какъв е Никита през свободното си време?

Понякога прекарвам дните си на спокойствие със семейство и приятели,, може би с интересна книга или гледам филм. Спортувам, обичам футбола и дори играя в аматьорски футболен клуб.

Може да чуете „Forever“ тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *